garfield_monday1Bij Vivaldis Interim zijn we van mening dat we af moeten van het maandagsyndroom. Getuige hiervan onze muzikale ode aan ‘Den eerste werkdag’, ook gekend als ‘Thank God it’s monday’. Toch blijft er bij vele mensen een donkere wolk hangen over die dekselse maandagochtend. Wij geven je graag wat tips  om je week spetterend te starten en het maandaggevoel voorgoed vaarwel te zeggen!

 • Zondag wordt al vaak een halve maandag omdat dan we mentaal de nieuwe week al instappen. Haal de negatieve gedachten uit je zondag door hem goed in te vullen. Een goed gevulde zondag wil zeggen dat je minder zal anticiperen op het begin van de nieuwe week.
 • Probeer in het weekend bij te slapen of alleszins genoeg te slapen zodat je de nieuwe week niet doodmoe moet beginnen.
 • Start je maandag vroeg genoeg. Klinkt misschien contraproductief, want we kijken helemaal niet uit naar vroeger opstaan. Begin de maandag bijvoorbeeld met een aflevering van je favoriete reeks, dan ben je sowieso al een stuk beter gezind. Neem in elk geval rustig de tijd om wakker te worden en zorg dat je genoeg tijd hebt om op het werk te geraken. In zeven haasten moeten vertrekken zorgt meteen al voor een extra stresspiek, en zo vroeg in de week kan je deze best vermijden.
 •  Begin elke maandag met een stevig en luxueus ontbijt. In plaats van snelsnel een boterham op te peuzelen terwijl je je klaarmaakt, maak je elke maandagochtend tijd voor pakweg een English Breakfast. Je begint je dag met meer kracht en het is onmogelijk om somber te blijven bij de geur van versgebakken spek.
 •  Maak tijd voor wat ochtendgymnastiek. Tien minuutjes bewegen maakt je al een ander mens, dankzij de endorfines die je daardoor losmaakt.
 •  Stel een maandagochtend-mix op voor op je mp3 speler of voor in de auto met vrolijke en energieke nummers. Probeer dan nog maar eens humeurig te blijven!
 •  Als je goed met je collega’s overeenkomt kan je overwegen ook zo’n mix te maken om de dag op kantoor mee te starten. Zorg er wel voor dat iedereen een feel-good plaat kan uitkiezen.
 •  Start een leuke maandagtraditie voor na de werkuren. Plan elke maandag een fijne activiteit zodat je begint uit te kijken naar die eerste werkdag
 •  Indien je werkgever het toelaat kan je ook altijd kijken of je niets kan organiseren met de collega’s. Een korte quiz van 10 minuten kan bijvoorbeeld al bevorderlijk zijn voor je productiviteit voor de rest van de dag.
 •  Eindig je vrijdag met een taak die je maandag kan afwerken. Zo weet je maandag meteen wat je eerst moet aanpakken en heb je de basis al op vrijdag gedaan zodat je rustig kan opstarten.
 •  Plan zeker nooit je moeilijkste of meest vervelende taak op maandagochtend. Werk op vrijdag alle vervelende zaken uit de weg, dan kan je jezelf namelijk troosten met het nakende weekend.
 •  Neem de tijd om even rustig met de collega’s rond het koffieapparaat te keuvelen over het weekend.

Kortom, probeer met een andere blik naar je maandag te kijken. Zo heb je bij het begin van de week al half gewonnen! Veel succes.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis