Maandagochtend is voor veel mensen nog steeds een zware dobber. En toch blijkt uit onderzoek van Bright.com dat sollicitaties die op maandag worden verstuurd de hoogste succesratio hebben. De minst succesvolle sollicitatiedag is, niet verrassend, zaterdag.

Screen shot 2013-10-10 at 13.10.34

Bright.com verzamelde gegevens van een half miljoen sollicitaties en 15 miljoen bekeken vacatures. Vervolgens werd de data geanalyseerd om te meten wanneer een sollicitatie het meest slaagkans heeft. Er werd gekeken of de sollicitatie verder geraakte in het sollicitatieproces.

Op dinsdag worden de meeste sollicitaties uitgestuurd, hoewel er slechts 20% slaagkansen zijn. Zaterdag wordt er het minst gesolliciteerd, wat goed is aangezien die succesratio gevoelig lager ligt. Op maandag wordt er wat minder gesolliciteerd, al liggen de slaagkansen voor een sollicitatie zo vroeg op de week op 30%.

We komen spijtig genoeg niet te weten waarom het nu net zoveel beter werkt op maandag. Het kan te maken hebben dat je CV bovenaan de stapel komt te liggen. Eventueel komt het ook doordat het solliciteren op maandag, de indruk van een meer productieve werknemer wekt. Het lijkt ook logisch dat de sollicitaties aan het begin van de week worden bekeken en besproken, om de rest van de week in te vullen met sollicitatiegesprekken. Voor Vivaldis Interim is dit alvast nog maar eens uit volle te roepen ‘Thank God it’s Monday!”