‘Interim’ en ‘werkzekerheid’ lijken 2 woorden die zelden samen in een zin voorkomen. En toch passen ze perfect bij mekaar! We durven zelfs verder gaan: Interim biedt méér zekerheid! Om te laten zien dat we het serieus menen, vind je hier 3 redenen waarom.

81% van de uitzendkrachten raadt interimwerk aan

Niet mis, toch? Er is echter een heel goede reden waarom onze uitzendkrachten zo tevreden zijn. Iedereen die al eens zonder werk is gevallen, zal het je namelijk bevestigen: Relatief snel terug aan de slag gaan, helpt om de draad weer op te nemen en geeft structuur aan je leven. Met interim kan je meteen uit een groot aanbod jobs kiezen die je weer op weg helpen. Bovendien kende het merendeel van de werknemers met een uitzendcontract (45%) voor hun tewerkstelling slechts een werkloosheidsduur van zgn. korte duur (dwz minder dan 6 maanden).

Interim zorgt voor een opstapje in je carrière

Elke job is weer ervaring die je aan je skills en cv kan toevoegen. Je staat sterker op de arbeidsmarkt en het geeft je de kans om aan te tonen dat je openstaat voor nieuwe ervaringen, graag en goed werkt en het helpt je bovendien ook om in een bepaald beroep of sector uit te blinken. Een streepje voor op je concurrentie dus!

Interim werkt daarbij drempelverlagend omdat de consulent je aan een gesprek helpt bij een bedrijf. Als je zelf niet echt mooiprater bent tijdens een sollicitatie, dan kan de career consultant jouw sterke punten in de verf zetten en je werkpunten nuanceren bij een werkgever. Zo maak je meer kans op de job.

45% van de interimmers krijgt aansluitend een vast contract

Bedrijven doen vaak eerst beroep op uitzendwerk alvorens jobs voor een vaste functie open te stellen. Interim is dus vaak het eerste kanaal waar ze gaan zoeken voor een vaste aanwerving. Daarom ook dat 67% van de uitzendkrachten die intussen vast werkt, voordien ook als interim werkte bij diezelfde laatste opdrachtgever.

giphy (1)

Kortom: Laat geen unieke kansen liggen en overweeg uitzendarbeid in de zoektocht naar een nieuwe job!