Waag je aan een job vol afwisseling en spanning: word elektricien!

By 07/03/2018Uncategorized

Q&A_feb-1

Ben jij een handige harry en is logica je tweede naam? Dan is een job als elektricien misschien wel iets voor jou. Zeker als je van een beetje spanning houdt. Lorenzo Rodgers uit Antwerpen ging via Vivaldis aan de slag als elektricien bij Limex Technics en verklapt ons wat er net zo leuk is aan zijn beroep.

Wat houdt je job in?
“Als elektricien sluit ik nutsvoorzieningen aan in nieuwbouw- en renovatieprojecten en controleer ik of alles werkt volgens de normen. Uiteraard hoort daar ook voorbereidend werk bij, zoals technische fiches opmaken en sleuven uitslijpen. Een erg afwisselende job en daar houd ik van. Omdat onze job letterlijk vol spanning zit en dus gevaarlijk kan zijn, werken we in teams van twee of meer. Die dubbele controle verzekert onze veiligheid tijdens het uitvoeren van de werken.”

Hoe ziet je werkdag eruit?
“Gewoonlijk start mijn werkdag om 6.00 u Eerst nemen we de werkplannen door. Is alles duidelijk, dan starten we aan de werken die uitgevoerd moeten worden. Dat gaat van van kabels doortrekken tot differentieelschakelaars plaatsen en stopcontacten afwerken. Natuurlijk heb ik af en toe een pauze om even bij te komen. Om 14.30 u zit mijn werkdag erop, behalve als er iets dringends afgemaakt moet worden.”

Wat vind je het leukste aan je job? En het minst leuke?
“Het liefst plaats ik nieuwe aansluitingen. Want alle installaties van de eerste keer in werking zien gaan, dat geeft voldoening. Het minst leuke deel van mijn job blijven de files. Hoewel ik vroeg op de baan ben, verlies ik in het drukke verkeer nog veel kostbare tijd.”

Waar moet je sterk in zijn als je elektricien wilt worden?
“Naast gezond verstand heb je best aanleg voor techniek, wiskunde en natuurkunde. Als elektricien moet je ook heel wat moeilijke denkoefeningen doen en daar heb je een grote dosis doorzettingsvermogen voor nodig.”

Word net zoals Lorenzo elektricien! Bekijk onze openstaande vacatures en vind de job van je leven.

Share