ontslagJe verliest je job en beslist het van je ‘af te schrijven’. Je voelt je meteen al wat beter in je vel, je bent je verhaal kwijt. Maar wist je dat het je effectief kan helpen bij het vinden van een nieuwe job?

Zo beweert het boek The Folly of Fools: The Logic of Deceit and Self-Deception in Human Life van Robert Trivers. Mensen die schrijven over hun jobverlies zouden meer kans hebben op het vinden van een nieuwe job, net omdat het een zuiverend proces is en mensen op slag beter doet voelen. Op die manier helpt het schrijven je woede te verwerken en een plaats te geven. Zo kan je met een schone lei te beginnen als je in contact komt met potentiële nieuwe werkgevers.

Een studie had de volgende, wel opmerkelijke resultaten: maar liefst 53% van de werkzoekenden die over hun jobverlies schreven, hadden na een periode van 6 maanden een nieuwe baan gevonden. Dit tegenover slechts 18% die er niet over schreven.

Ben jij op dit moment ook op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kom eens praten met ons! Vind hier een kantoor bij jouw in de buurt of solliciteer online. We contacteren je zo snel mogelijk!