De technologie staat niet stil, zo wordt gezegd. We hebben het al gehad over werk zoeken via allerhande sociale media zoals LinkedIn en Twitter. Deze nieuwe kanalen kunnen werkzoekers een duwtje in de rug geven bij hun zoektocht naar geschikte vacatures, maar eens die laatste gevonden zijn, wordt er vaak nog de klassieke papieren motivatiebrief en CV verzonden. En hier knelt het schoentje vaak voor vele afstuderende of pas afgestudeerde studenten…

Het videoproductiebedrijf ExitCampus wil voor studenten de drempel verlagen met “videosollicteren”. Dankzij videosolliciteren krijgen pas afgestudeerden en jonge werkzoekenden de kans om zich voor een potentiële werkgever kort voor te stellen in een filmpje. Dit kunnen ze dan als extraatje verzenden bij hun kandidatuur, naast een papieren CV en eventueel motivatiebrief.

Elke VideoCV is maximum een minuut lang en wordt opgebouwd rond de belangrijkste troeven van de sollicitant. De studenten krijgen op voorhand begeleiding en mediatraining en mogen in drie takes hun VideoCV opnemen. ExitCampus zorgt voor de montage.

Bedrijven die zich registreren op ExitCampus kunnen toegang krijgen tot de gepubliceerde filmpjes. Het project wordt op dit moment in verschillende universiteiten en hogescholen gelanceerd en wordt gesponsord door een twintigtal bedrijven, waardoor ExitCampus de dienst gratis kan aanbieden.