Vakantiejobs via Vivaldi's InterimVolgens de Vlaamse arbeidsdienst VDAB zijn er nog nooit zoveel vacatures voor studenten geweest als deze zomer. Terwijl er vorige zomer slechts 2.119 vacatures waren staat de teller nu al op 3.624, een stijging van meer dan 70%.

De jobmarkt voor studenten is uiteraard in realiteit groter dan enkel de VDAB databank omdat niet elke studentenjob gepubliceerd wordt via de VDAB. Vele jongeren vinden een vakantiewerk via een interimkantoor, via kennissen, of ze gaan aan de slag in de onderneming van een familielid.

De explosieve groei in vacatures voor studenten hangt uiteraard samen met de opverende Belgische economie. Traditioneel zijn de meeste jobaanbiedingen geconcentreerd aan onze kust waar tijdens de zomervakantie, afhankelijk van het weer, vele extra handen nodig zijn.

De minst gegeerde vacatures zijn de studentenjobs die gepaard gaan met (zware) fysieke arbeid zoals fruitplukken. De jobs waar studenten daarentegen voor staan te springen zijn het uitdelen van flyers aan de kust en jobs in pretparken.

Laat ons hopen dat het een schitterende zomer wordt en als je zelf op zoek bent naar een studentenjob, neem dan zeker eens een kijkje in de vakantiejob sectie op onze website.

(via)