Eerlijkheid duurt het langst, maar soms kan je je kansen op een nieuwe job vergroten door over bepaalde zaken te zwijgen. Zo laat je daar alvast geen slechte indruk over na. Zwijg dus best over:

1. Klachten over je vroegere werkgevers.

Spreek altijd in positieve termen over je vroegere werkervaringen ook al ben je met slaande deuren vertrokken. Wanneer je tijdens een sollicitatiegesprek de vuile was buiten hangt, dan zal je interviewer er vanuit gaan dat je dat later ook over dat bedrijf zal doen. Zorg ervoor dat je het dus eerder hebt over wat je tijdens je vorige werk geleerd hebt dan over die ene baas die je het leven zuur maakte.

2. De invloed van je kinderen.

Je moet niet zwijgen over je kinderen, maar over bepaalde zaken spreek je best pas nadat je de job gekregen hebt. Bijvoorbeeld over hoe je ouders niet elke dag je kinderen na school kunnen oppikken, of hoe ze regelmatig een griepje krijgen. Een werkgever kan je drukke agenda bezien als iets dat je werk in de weg zal zitten. Hou daar dus rekening mee.

3. Financiële problemen.

Voor een werkgever is iemand met financiële problemen iemand die meer risico’s zal nemen tijdens z’n werk. Daarom spreek je best niet over waarom je het geld goed kan gebruiken en zwijg je best over je shopverslaving.

4. Je leeftijd.

Toegegeven het is moeilijk om die kraaienpootjes te verbergen, maar weet dat je tegen heel wat vooroordelen moet opboksen. Als je jong bent zal men je zien als minder ervaren, ben je ouder dan kan je als te moeilijk en te duur worden bekeken. Ga daarom in tegen die vooroordelen. Bereid je bijvoorbeeld voor zodat je weet waarover je spreekt. Zo toon je ervaring aan, zelfs al ben je jong. Of spreek over hoe je altijd het heft in handen neemt, zo toon je dat je niet een dure, trage, oude werknemer bent.

5. Je wilde hobby’s.

Je hobby’s zeggen wat over hoe je als mens bent. Ze kunnen werkgevers helpen om in te schatten of je sociaal en verantwoordelijk bent. Daarom spreek je misschien beter niet over je laatste base jump, maar ook niet over je laatste verovering in een videospelletje.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis