1. Doen alsof je van alles/niets op de hoogte bent

Het is logisch dat je niet vanaf dag één op de hoogte bent van alles wat er draait in het bedrijf en de business. Wees niet te bevreesd om hulp te vragen! De meeste mensen helpen je graag vooruit en het is een goede manier om je collega’s wat te leren kennen.

Het is oké om graag samen te werken met collega’s, maar als je de dingen wel goed begrijpt is het goed om hier zelfstandig me aan de slag te gaan. Door de (overbodige) hulp van een collega in te roepen verspil je zijn of haar tijd en kom je minder zelfzeker over.

Zoek dus een goed evenwicht tussen vragen stellen en zelfstandig zijn. Een tip: Ben je er na vijf minuten niet uit, roep dan hulp in van een collega.

2.Je collega’s negeren

Of je nu half- of full-time in dienst gaat, je gaat een groot deel van je dag, en/of week, samenzitten met je collega’s. Het is vanzelfsprekend dat niet iedere collega je beste vriend wordt maar probeer met iedereen overeen te komen. Wie weet maakt die ene collega wel een goed mopje waardoor je dag net dat tikkeltje leuker wordt. Wanneer je vriendelijk bent tegen je collega’s kan je ze ook makkelijker aanspreken met een vraag, als je de stille collega bent gaan ze eerder geneigd zijn jou niet verder te helpen.

3. Je manieren thuis laten

We zijn allemaal goed opgevoed en weten hoe belangrijk een “alstublieft” en “dank u wel” kan zijn. Vergeet dit dus niet wanneer een collega een koffie brengt of je iemand om een dienst vraagt. En als iemand iets voor jou doet, is het logisch dat je eens iets terug doet.

otter

4.Te hard proberen

Dit komt overeen met “Wees jezelf”. In het begin ben je misschien geneigd om je uiterste best te doen om bij iedereen goed te staan, maar wil je dat echt? Het is leuker om jezelf te zijn waardoor de mensen appreciëren wie je echt bent.

Trying too hard

5. De kantjes er van af lopen

Ook al is het niet je absolute droomjob, geef het beste van jezelf! De ervaring die je kan opdoen in je eerste job is essentieel om later door te groeien en wie weet kan je wel doorgroeien naar je droomjob in datzelfde bedrijf. Hoe dom zou het dan zijn om vanaf dag één de luiwammes te zijn?

Kantjes er van af lopen

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis