office workoutMet zoveel “office jobs” in deze maatschappij lijken veel mensen moeite te hebben om een gezonde levensstijl te behouden. De hele dag op kantoor zitten lijkt natuurlijk een relatief “passieve” levensstijl…

Dit hoeft het echter niet te zijn!

Hoe blijf je gezond?

Gebruik onderstaande 5 manieren om fit te blijven als je een kantoorbaan hebt:

  1. Drink gedurende de hele dag water. Water heeft ontelbaar veel voordelen. Zo zuivert het je lichaam van vervuilende stoffen, het hydrateert je lichaam, het voedt je spieren en ten slotte: water is calorieloos en kan je daarom helpen om af te vallen. De hoeveelheden water die worden geadviseerd lopen uiteen van 1l tot 3l per dag. Staar je daar niet blind op, maar begin klein: verwissel je dagelijkse cola eens met water.
  2. Sta regelmatig op van je stoel. Probeer elk uur een wandeling te maken. Al loop je maar heen en weer naar de printer, de keuken of het toilet… Het activeert je lichaam en houdt je scherp en alert.
  3. Zit rechtop. Als je achter je computer zit: Zorg dat je bureaustoel goed is ingesteld zodat je met een rechte rug kan werken. Zo behoud je een goede rug en kun je vrijer ademhalen.
  4. Zet je voeten plat op de grond, naast elkaar. Als je bureaustoel goed is ingesteld, staan je onder- en bovenbenen in een hoek van 90 graden ten opzichte van elkaar. Probeer je benen niet steeds te kruisen. Zet je voeten naast elkaar op de grond, dan stimuleert dit de bloedsomloop in je benen.
  5. Stap elke dag naar buiten en probeer een rondje te wandelen. Niet alleen blijf je zo in beweging, maar door je even te distantiëren van je werk verhoog je je productiviteit. Vaak komen de beste ideeën pas tot je als je even niet met je werk bezig bent.

Je kan op internet veel lezen over hoe je fit en gezond blijft. Met zoveel meningen blijft er echter altijd één rode lijn zichtbaar. Het belangrijkste is: Eet en drink gezond en beweeg regelmatig.

 

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis