Facebook verboden in veel Belgische bedrijvenUit een studie door het Amerikaanse rekruteringsbedrijf Robert Half is gebleken dat meer dan de helft van de Belgische bedrijven de toegang beperkt tot sociale netwerksites als Facebook, Twitter en LinkedIn.

In 20% van de bedrijven wordt de toegang gedeeltelijk beperkt en in 42% van de bedrijven is de toegang zelfs volledig geblokkeerd. Slechts een kleine 38% van de Belgische werknemers kan met andere woorden onbeperkt gebruik maken van de sociale netwerken vanop zijn werkplaats.

Deze bevindingen zijn allerminst verrassend te noemen, maar ze staan bovendien in sterk contrast met het gebruik van het internet en meer bepaald sociale netwerksites in het rekruteringsproces. Wereldwijd bevestigt 56% van de bedrijven dat ze mogelijke kandidaten voor een job eerst screenen via online kanalen. Voornamelijk zoekmachine Google, LinkedIn en Facebook worden daarbij genoemd als belangrijkste bronnen van extra informatie over sollicitanten. Duitsland is hier koploper met 75% van de bedrijven die hiervoor gebruik maken van online kanalen en sociale netwerken. In België zou 42% van de bedrijven potentiële kandidaten voor een job eerst screenen via het internet.

Mag jij op de werkvloer gebruik maken van sociale netwerken? Is dit een logische evolutie? Laat het ons weten in de comments of op onze Facebook pagina!

Wist je trouwens dat je niet enkel via onze website op de hoogte kan blijven van al onze laatste nieuwe jobs, maar dat je ook makkelijk via Facebook en Twitter ons jobaanbod kan volgen.