De aanhoudende economische crisis brengt historisch hoge werkloosheidscijfers met zich mee. Volgens recente cijfers van Eurostat zou in de eurozone maar liefst 11,3% van de actieve beroepsbevolking werkloos zijn. Dit is een toename met 1% ten opzichte van een 2011.

Bij de jongeren (onder de 25 jaar) stijgt dit werkloosheidspercentage zelfs tot bijna 22%! De landen die het hoogst scoren op de schaal van jeugdwerkloosheid zijn Spanje en Griekenland. In beide landen ligt het jeugdwerkloosheid cijfer op 52,1%. Méér dan 1 op 2 jongeren vind daar momenteel geen job.

Andere landen die negatief scoren zijn Kroatië (41,6%), Slovakije (38,8%), Portugal (36,4%), Italië (36,2%), Bulgarije (29,2%), Ierland (28,5%), Letland (28,1%) en Litouwen (27,7%). In België bedraagt de jeugdwerkloosheid momenteel 20,1%, wat op zich ook al erg hoog is.

De oorzaken van de hoge jeugdwerkloosheid is te wijten aan het algemeen dalende aanbod van jobs door de Economische Crisis. Maar ook de concurrentie op de arbeidsmarkt met een oudere, ervaren, generatie die elders ontslagen zijn én de angst bij bedrijven om te investeren in opleidingen van nieuw talent dragen hiertoe bij.

Op een moment waarbij het steeds moeilijker wordt om werk te vinden kan uitzendarbeid de oplossing bieden. Door de flexibiliteit van het contract zijn werkgevers sneller geneigd om uitzendkrachten aan te nemen. Dit biedt de uitzendkracht op zijn beurt de kans om het bedrijf en de stiel te leren kennen. Hierdoor kan je later doorgroeien naar een vaste functie binnen het bedrijf of kan je de nodige ervaring opdoen om ergens anders binnen te geraken.

Bij Vivaldi’s Interim merken we immers een stijging in het aantal openstaande vacatures. Kom dus gerust eens langs in onze kantoren om te bekijken of we jou niet snel aan een job kunnen helpen.