i-quit-my-jobWe hebben allemaal wel eens een slechte dag op het werk en dat is uiteraard niet abnormaal. Vanaf wanneer wordt het dan wel een probleem? Als je volop ja knikt wanneer je onderstaande tekenen aan de wand leest is het misschien tijd voor een nieuwe job.

Je moet je elke ochtend naar je werk slepen
Als je elke ochtend opziet tegen uit je bed kruipen en aan je werkdag te beginnen loopt er iets mis. Is het momenteel een stressvolle periode op het werk of lig je elke ochtend te hopen dat je wekker nog niet afloopt? Bekijk waarvan je tegenzin komt en vraag je af of je dit kan overkomen of niet.

Je hebt alles gezien, je job wordt een sleur
Je leert niet meer bij, je zit vast in een dagelijkse routine van taken. Heb je al eens gesproken met je baas of er doorgroeimogelijkheden zijn? Kan je meer verantwoordelijkheid of extra taken toebedeeld krijgen?

Je krijgt steeds meer taken zonder dat daar iets tegenover staat
Als je zelf hebt aangegeven dat je wat meer variatie wil is dit geen groot probleem. Wanneer je echter een hoop extra werk op je bord krijgt, zonder dat je andere taken afnemen, ga je in de problemen komen. Of je moet veel langer werken, of je werkt alles in zeven haasten af.

De werkstress beïnvloedt je gezondheid
Stress op het werk of daarbuiten kan een zeer vervelende bijwerking hebben op je gezondheid. Je wordt ziek, hebt last van onverklaarbare pijnen of kampt met angstaanvallen of je denkpatroon wordt heel zwartgallig,… Indien een of meer van deze dingen herkenbaar klinkt is het hoog tijd om er iets aan te doen.

Je slaapt slecht
Je ligt de hele avond te woelen en te piekeren over je volgende werkdag.

Je voelt je een zonderling op je werk
Je hebt volkomen andere interesses als je collega’s, je hebt een ander gevoel voor humor of de bedrijfsidealen staan mijlenver van waar je zelf in gelooft. Je wordt een ander persoon zodra je je werkplek betreedt.

Je hebt geen interesse in de job of sector waarin je werkt
Je wilde altijd iets anders doen, maar omwille van al dan niet persoonlijke redenen doe je nu een job die daar mijlenver vanaf staat. Als je blijft zitten wordt je op de lange duur apathisch en dat is niet goed voor je baas, noch voor jou.

Je presteert niet meer zoals vroeger
Je productiviteitsniveau is gezakt, ook voor taken die je anders met de vingers in de neus deed.

Kan je jezelf terugvinden in de vorige stellingen? Dan is het misschien tijd voor een nieuwe job. Doe echter niets overhaast en denk goed na over je beslissing. Op zoek gaan naar een nieuwe job is geen gemakkelijk karwei en in een ongunstig financieel klimaat wordt dat nog versterkt. Bedenk eerst een plan voor je opzegt, bij voorkeur heb je al een nieuwe aanbieding voor je je opzegbrief inlevert.

Kom gerust eens praten over je toekomstplannen met een van onze collega’s.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis