Veel mensen krijgen rug en nekklachten doordat de houding die ze 8 uur per dag op het werk aannemen verkeerd is. Hoe zorg je er nu voor dat je de juiste houding krijgt? Via onze tips zal dit al veel beter gaan!

Juiste houding werk

1:Een goede stoel is alles!
De juiste stoel is één van de belangrijkste zaken om aan je houding te werken. Als je rug of nekklachten hebt wilt dit niet per se zeggen dat je een slechte bureaustoel hebt, eerder dat deze misschien niet goed is afgesteld. Belangrijk is om voor de juiste hoogte te zorgen. Zo zitten veel mensen te hoog waarbij ze in een voorover gebogen houding werken. Dit is uiteraard niet ideaal voor je rug en nek.

2: Hierbij komen we direct aan de tweede tip, namelijk er voor zorgen dat je scherm op juiste ooghoogte staat. Dit zal je lichaamshouding zeker bevorderen, je zal het snel merken!

3: Houding van je rug:
Zit met je rug tegen de achterkant van je stoel geduwd, zodanig dat je een houding aanneemt waarbij de onderrug ondersteuning tussen jou en de stoel terugvindt.

4: Zorg ervoor dat je je onderarmen op je bureau laat steunen door je toetsenbord een twintigtal centimeter van de rand van je bureau te plaatsen. Hierdoor vermijd je pijn in je polsen & schouders.

5: Zeker voor de wintermaanden: zorg dat het warm genoeg is! Als de temperatuur in het kantoor te koud staat zullen je spieren en lichaam meer verkrampen waardoor je meer last zal krijgen. Warmere temperaturen zullen voor een aangenamer gevoel zorgen.

6: Beweeg genoeg:
Sta minstens één uur recht per dag. Veel bedrijven voorzien een rechtstaande bureau waar iedereen gebruik van kan maken. Is dit bij jou nog niet het geval, stel het dan zeker voor!

7: Een andere tip om meer te bewegen is om de trap te nemen. Moet je 5 verdiepen omhoog? Doe dit al wandelend! Dit zorgt voor een betere bloedsomloop en dan heb je weer wat beweging in de benen.

8: Doe aan sport!
Je spieren versterken is altijd positief voor een betere lichaamshouding!

Sporten voor goede houding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis