De Belgische E-commerce zit in de lift. Bijna elke webshop verwacht een omzetstijging dit jaar en plant extra aanwervingen. Dit blijkt uit een onderzoek van BeCommerce dat vorige maand gepubliceerd werd.

Bijna 70% van webwinkels werft aan

E-commerce boomt in BelgiëDe verkoop via webshops kent de laatste maanden een echte piek. De grootste oorzaak van dit succes is de verdrievoudiging van het aantal aankopen via mobile. Hieruit blijkt dat steeds meer mensen via hun smartphone of tablet online gaan shoppen.

De stijgende verkoop is een bewijs van het groeiende vertrouwen van de consument in online aankopen. Maar ook de webshop uitbaters zelf zien de toekomst rooskleurig in. Ze plannen volop uitbreidingen en investeringen in hun online kanalen. Zo geeft maar liefst meer dan twee derde van de webwinkels aan dat ze dit jaar nog extra mensen gaan aanwerven.

Zo is het gemiddelde online bedrijf ondertussen al uitgegroeid tot een bedrijf dat tussen de 6 en 10 mensen tewerkstelt. Vorig jaar bedroeg dit gemiddelde nog 2 tot 5 personen.

Solliciteer bij een webwinkel

Deze resultaten zijn natuurlijk goed nieuws voor de Belgische economie. Waar andere sectoren de laatste jaren sterk achteruit gingen biedt deze booming business dus heel wat nieuwe job opportuniteiten.

Werken als koerierBij E-commerce komt, net zoals bij traditionele retail, heel wat kijken. De bedrijven zijn dan ook op zoek naar heel wat verschillende profielen. Zo hebben ze nood aan magazijniers, koeriers & chauffeurs, administratief medewerkers, online marketeers en IT’ers.

Ben jij zelf op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kijk dan zeker eens rond binnen de online e-commerce sector!

(Via)