Jobmatch 2013 in LierOp 15 maart ging in Lier de jobbeurs Job Match 2013 door. De unieke locatie voor deze beurs was het voetbalstadion van S.K. Lierse. Sportief als we zijn, was ook het team van Vivaldis Interim Lier van de partij. We waren zelfs één van de ondersteunende partners van dit regionale job evenement, samen met de VDAB en JCI Lier.

2000 werkwilligen voor regionale jobs

Jobbeurs Lier Vivaldis Interim drukke standJobMatch 2013 lokte maar liefst 2000 job zoekers naar het Vanderpoortenstadion. Zowel de organisatoren als de standhouders spraken dus van een geweldig succes. Maar ook bij de bezoekers was er veel enthousiasme waarneembaar. Zo zijn heel mensen naar huis gekeerd met een werkaanbieding of een uitnodiging voor een sollicitatie. Door de drukte was het op sommige momenten wel even aanschuiven aan de Vivaldis stand.

De job beurs was gericht op regionale vacatures. Zo waren er een 30-tal bedrijven vanuit de regio aanwezig. Waaronder ook Vivaldis Interim dat op zijn beurt enkele tientallen lokale KMO’s vertegenwoordigde. Terwijl er duidelijk nood is aan arbeidskrachten in de regio is er toch een stijging in de werkeloosheidsgraad merkbaar. Vandaar dat een initiatief als JobMatch zeer warm onthaald is. Het geeft werkzoekenden de kans om bedrijven uit hun eigen regio te leren kennen waar ze eerder nog niet van gehoord hadden.

Coaching Sessies helpen werkzoekenden

Gedurende JobMatch kon je als bezoeker ook info sessies bijwonen. In deze sessies gingen enkele professionals dieper in op specifieke onderwerpen die werkzoekenden kunnen helpen in hun zoektocht. Zo was er de interessante sessie van Kim De Hertogh, commercieel consulente bij Vivaldis Interim, over het opstellen van een professioneel en aantrekkelijk CV.

De info sessies werden afgetrapt door federaal Minister van Werk Monica De Coninck. Ontdek wat zij van JobMatch 2013 vond in onderstaand filmpje.