Pendelen tussen je huis en je werk is voor de meeste mensen een dagelijkse sleur en verloren tijd. Gelukkig kan je dit ook een pak aangenamer en productiever maken dankzij volgende tips!

Kom je met de auto?

 1. Carpool

  • Je kan zelf kiezen wie rijdttraffic
  • De andere persoon kan alvast aan het werk beginnen of nog een dutje doen
  • Je hebt iemand om tegen te praten
  • Je hebt iemand om autospelletjes mee te spelen
  • Je hebt iemand die je over het nieuws kan opdaten
  • Je kan de kosten splitsen

2. Vertrek op tijd

Hoe vroeger je vertrekt, hoe meer files je vermijdt en hoe sneller je op je werk bent. In de meeste gevallen mag je dan ook vroeger naar huis: hoera voor flexibiliteit! Zeker op vrijdagen.

3. Luister naar rustige muziek

Zet ’s morgens een rustig deuntje op. Extra luide en harde muziek zal je sneller wakker maken, maar uit onderzoek blijkt dat je hierdoor meer stress krijgt. Een kalm ritje onderweg naar ’t werk zorgt voor een meer relaxte start van je dag.

4. Zorg voor lekkere koffie.

Het belangrijkste van de dag voor de coffee lovers onder ons: je eerste kopje koffie van de dag. Vooral in de auto is het echt genieten (maar enkel als je een houdertje hebt natuurlijk!). Je dag starten met een lekker kopje koffie maakt alles beter.

Kom je met het openbaar vervoer?

1. Haal wat slaap intrain

Mensen die dagelijks pendelen moeten vaak vroeg opstaan en zijn pas laat thuis. Als je met de trein of bus komt, is dat het ideale moment om wat slaap in te halen. Zorg ervoor dat niemand je in een gênante slaaphouding betrapt en dat je de eindhalte niet mist.

2. Haal wat werk in

Tegenwoordig moeten veel mensen met een laptop werken. Die sleuren ze ook dagelijks mee op de trein of bus. Je kan op die momenten (voorlopig zonder wifi) verder werken aan dingen die niet zijn afgeraakt en waar je geen internet voor nodig hebt. Zo heb je ’s avonds meer tijd om te ontspannen. Geen achterstand opgelopen? Start je vrije avond dan al met een filmpje of serie op de trein.

3. Lees een boek

Steeds meer mensen zeggen dat ze minder tijd hebben om boeken te lezen. De trein of bus biedt je de ideale gelegenheid aan om wat bij te lezen. Haal die tientallen ongelezen boeken dus onder ’t stof en begin er maar aan!

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis