Job gezochtMoest je op dit moment gevraagd worden hoe je de economie zou inschatten, zou het antwoord wellicht niet positief getint zijn… En dat is bij de meeste Belgen zo. Ons vertrouwen in de economie heeft een flinke deuk gekregen. En dat heeft niet enkel een invloed op de beursgang, maar ook op de arbeidsmarkt.

Dat toont de Jobat Employment Monitor aan. De voorbije twee kwartalen zou ons vertrouwen in de economie nog sterker gedaald zijn. Een gevolg hiervan is dat vele vacatures niet ingevuld geraken. Werknemers aarzelen zich actief te begeven op de arbeidsmarkt. Terwijl werknemers hun plannen om van job te veranderen uitstellen, zijn werkgevers actief bezig met het rekruteren op korte termijn. In de periode 2010-2015 zou ons land nood hebben aan een goede 770.000 extra werkkrachten. Het blijkt dat werknemers op dit moment meer vertrouwen hebben in hun huidige werkgever, waardoor ze minder geneigd zijn te solliciteren voor een een andere baan. De arbeidsmarkt wordt dus voorspeld nog krapper te worden…

Met andere woorden is dit wel de moment om te solliciteren! Ben jij op zoek naar een leuke job? Dien dan online je CV in of kom eens langs op een van onze kantoren!

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis