LasserVolgens een studie van het Fonds voor Arbeidsongevallen (FAO) vonden er maar liefst 6% meer arbeidsongevallen plaats in het afgelopen jaar, vergeleken met 2009. Betekent dit dan dat jobs gevaarlijker worden, of dat werknemers onvoorzichtiger handelen?

Niet per se, zegt het FAO. Volgens de organisatie liggen eerder het economische herstel en de stijging van de werkgelegenheid in 2010 aan de basis van het hogere arbeidsongevallencijfer. Het FAO nuanceert dat “de economische heropleving niet gepaard gaat met een verhoogd veiligheidsrisico op de werkvloer”.

Een derde reden voor meer arbeidsongevallen, volgens het FAO althans, zijn de weersomstandigheden. Het slechte weer in 2010 zorgde immers voor meer arbeidsongevallen op de weg van en naar het werk. Maar liefst 5% van de arbeidswegongevallen vonden plaats in december van 2010.

Geïnteresseerd in veiligheid op de werkvloer en de juiste voorzorgsmaatregelen? Kom eens vrijblijvend met ons praten en neem eens een kijkje naar onze talrijke openstaande vacatures.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis