Belgie heeft het hoogste impliciete belastingtarief van de EU in 2011

Uit een onderzoek van Eurostat, een onderdeel van de Europese Commisie, is gebleken dat België in 2011 het hoogste impliciete belastingtarief op arbeid had.

Wat is het impliciet belastingtarief?

Het impliciet belastingtarief is het totale bedrag van de belastingen op arbeid gedeeld door de brutosalarissen van werknemers.

België had in 2011 een impliciet belastingtarief van 42,8% en liet daarmee Italie (42,3%) en Oostenrijk (40,8%) net achter zich.

Aftrekposten

Naast het feit dat België het hoogste belastingtarief heft op arbeid moeten we ook bedenken dat we een groot aantal aftrekposten hebben. Deze aftrekposten leveren ons weer belastingvoordeel op. Een aantal van dit soort aftrekposten zijn bijvoorbeeld:

  • Woonbonus
  • Kostenvoor kinderopvang
  • Giften
  • et cetera

Bereken jouw netto loon

Ben jij benieuwd wat voor loon er bij jouw toekomstige job hoort? Check dan de loonwijzer en vergelijk je loon met dat van anderen in jouw branche.

 
Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis