LunchUit een Britse studie van Whole Foods Market blijkt dat één op drie werknemers al meer dan zes jaar elke middag dezelfde lunch gebruikt. We weten dat een gevarieerde voeding niet alleen gezond is, maar ook een positieve invloed heeft op je productiviteit en humeur op het werk. De resultaten van het onderzoek waren dan ook op z’n minst verrassend te noemen.

De meeste Britten blijken dus nogal vastgeroest te zijn in hun lunchgewoontes. 10% van de Britten eet elke dag in het bedrijfsrestaurant en 17% zakt dagelijks af naar de broodjesbar achter de hoek.

En het ergste is misschien nog dat 18% van de ondervraagden volstrekt tevreden is met zijn lunchgewoontes en er helemaal niets aan zou willen veranderen. Dit blijkt voornamelijk ingegeven door het gemak waarmee de huidige lunch dagelijks gemaakt of gekocht kan worden.

De populairste lunch blijkt het voorspelbare broodje met kaas, al doen kip en hesp op de boterham het ook niet slecht. Enkel maandag blijkt een uitzondering in de vaste lunchgewoontes, dan worden er vaak restjes van het weekend naar het werk meegenomen.

Het is dan ook niet te verwonderen dat ruim 70% van de ondervraagden hun lunch op het werk ronduit saai vinden.

De woordvoerder van Whole Foods Market verwoordt het als volgt:

“Mensen kunnen zeker creatiever omgaan met hun lunch. Ze moeten afstappen van het gemak en de gewoonte, die ervoor zorgen dat de lunch voorspelbaar en saai wordt.”

Wat ook in de bevraging onderzocht werd was hoe en waar de Britten hun lunch gebruikten. Daar gaf 43% van de ondervraagden aan geen tijd te hebben om echt te lunchen (of er geen tijd voor te kunnen/willen vrijmaken). De meesten onder hen werken dan ook tijdens het eten gewoon verder aan hun bureau. Zij die de luxe wel hebben om tijd te maken voor hun lunch trekken er gemiddeld een 25 minuten voor uit.

Maar daarnaast kan de lunchpauze ook functioneel gebruikt worden. Zo geeft 44% aan dat ze hun lunchpauze voornamelijk bekijken als het ideale moment om even niet in het gezelschap van hun “irritante collega’s” te moet verblijven. Als is er ook positief nieuws en blijkt meer dan de helft van de Britten de lunchpauze liefst door te brengen in het gezelschap van hun collega’s. Favoriet tijdverdrijf tijdens het eten? Roddelen!

Hoe breng jij je middagpauze door? Aan je bureau met elke dag hetzelfde in je brooddoos terwijl je verderwerkt? Of durf je al eens te variëren, met de collega’s even de stad in te trekken en samen nieuwe adresjes te ontdekken?

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis