Heel wat mensen zijn er reeds mee geconfronteerd: het begin van je carriere is vaak ook het begin van extra kilo’s. Twee op vijf personen is verdikt sinds ze zijn beginnen werken. Hiervan kwam 25% meer dan 4,5 kilogram bij en 14% gaat zelfs 9 kilo zwaarder door het leven. De meerderheid van deze groep wijt de oorzaak van de gewichtstoename rechtstreeks aan hun job.

Waarom verdikken we?

De hoofdoorzaak van het verdikken is te wijten aan het passieve karakter van een bureaujob. De meerderheid van de werknemers verlaat zijn bureau niet gedurende de dag. Buiten dan een korte plas- of koffiepauze. Maar liefst 56% van de bureauwerkers geeft aan regelmatig aan het bureau te eten.

Andere oorzaken om te verdikken die al dan niet rechtstreeks gekoppeld kunnen worden aan het werk zijn de vele bedrijfsfeestjes, allerhande snacks die op bureau aanwezig zijn, ’s middags mee broodjes gaan eten met collega’s, stresseten etc.

Daarnaast is ook het overslaan van maaltijden door tijdsgebrek een oorzaak van verdikken. Zo slaan heel wat mensen hun ontbijt over in de ochtendrush. Wat ervoor zorgt dat je minder energie hebt en nog meer verlangd naar ongezonde snacks.

Risico Beroepen

Carreerbuilder.com heeft een top 10 bekend gemaakt van dikmakende beroepen. Zoals we al aanhaalden zijn voornamelijk zittende beroepen met hoge stresslevels risicovol. Maar er zijn ook manieren om tijdens het werken fit te blijven. Ontdek deze in onze post over workout at work.

  1. Reisagent
  2. Advocaat / Rechter
  3. Maatschappelijk werker
  4. Onderwijzer
  5. Artiest/auteur/architect
  6. Administratief medewerker
  7. Arts
  8. Politieagent
  9. Marketing- en PR-verantwoordelijke
  10. IT’er
Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis