Faillissement is niet het eindeVrijdag 30 november 2012 was een zwarte dag voor Luc. Het bedrijf waar hij al 25 jaar aan de slag was als Lasser/Monteur kondigde aan dat de 135 arbeiders en bedienden op straat stonden wegens faillissement.

De maandag daarop, 3 december, moest niemand nog komen werken. Al het personeel kreeg de boodschap dat ze op zoek konden gaan naar een nieuwe job. Velen onder hen zagen hier enorm tegen op. Een groot deel van het personeel bestond immers uit 50 plussers en deze vreesden niet snel terug aan de slag te geraken.

Toch bleven de meesten niet bij de pakken zitten. Op dinsdag verschenen de eerste CV’s al op de VDAB website. De uitzendconsulenten van het Vivaldi’s Interim kantoor in Lier namen proactief contact op met deze mensen en nodigden hen uit voor een gesprek.

Diezelfde middag nog bood de 54-jarige Luc zichzelf aan in ons interimkantoor. Tijdens het inschrijvingsgesprek was hij eerder gelaten. Het harde nieuws was nog niet echt verwerkt en hij vreesde, gezien zijn leeftijd, dat dit het einde van zijn carrière zou betekenen.

Niets blijkt echter minder waar! Onze uitzendconsulenten hebben hem diezelfde namiddag nog voorgesteld bij een aantal metaalbedrijven in de regio. En daaruit volgde al snel een eerste sollicitatiegesprek. Op woensdag 5 december mocht Luc al op gesprek gaan bij Raes Constructies in Duffel.

Dit bleek niet zonder resultaat: op 10 december, een dikke week nadat Luc zijn job verloren had, mocht hij al terug aan de slag. Luc getuigt in het filmpje hieronder hoe hij in een week tijd terug kon beginnen werken als Lasser/Monteur bij Raes Constructies. Ook 3 andere ex-collega’s van Luc zijn dankzij Vivaldi’s Interim ondertussen terug aan het werk.

 

 

Zo zie je maar, zelfs bij een ontslag heb je geen reden om bij de pakken te blijven zitten. Spring even binnen bij één van onze kantoren en wij gaan samen met jou op zoek naar een snelle én goede oplossing.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis