Het mag gezegd worden: de vraag naar arbeiders voor de bouw was al groot, maar ze groeit nog. Veel sneller dan de lijst van direct inzetbare kandidaten. En dat terwijl de bouw op de vooravond staat van grote evoluties, onder meer door de digitalisering en nieuwe vormen van project management. Bieke Maes, Business Manager Vivaldis Construct en Régis Birgel, Sales & Business Manager Vivaldis, vertellen hoe zij het aanpakken in deze knelpuntmarkt om vraag en aanbod te matchen – met succes.

Vivaldis Construct is geen nieuwkomer in de bouw. Al 10 jaar lang gaat deze divisie op zoek naar talent en werkt het verder aan een vertrouwensrelatie met aannemers, projectontwikkelaars, handelaars in bouwmaterialen enz. “We bouwen aan ons netwerk van bedrijven, kennen de sector van binnenuit”, klinkt het. Ondertussen is specialty Vivaldis Construct een sterke divisie met 15 eigen kantoren, 35 medewerkers en sinds 2018: ook Vivaldis Construct Bedienden.

Bieke Maes, Vivaldis Construct:
“We zien een recordaantal aan vacatures. Tegelijk daalt het aantal schoolverlaters en werkzoekenden die toekomst zien in de bouw. Het is hard labeur, hé. Toch zit er zeker toekomst in. De bouw zal altijd ‘handen en voeten’ nodig hebben. Dus moeten we het maximum halen uit het beschikbare aanbod. Opleiding wordt steeds vaker buiten de school gegeven, door de bedrijven zelf, VDAB, de Confederatie Bouw, … Het is een uitdaging die we samen met hen opnemen. We zijn partners in de arbeidsmarkt.”

“De bouw zal altijd handen en voeten nodig hebben. Dit is een uitdaging die we opnemen samen met de andere partners in de arbeidsmarkt.” Bieke Maes

Potentieel herkennen

Hoe slaagt Vivaldis Construct erin, vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen?

BM: “We staan dicht bij de sector en de bedrijven. We weten wat zij nodig hebben, kennen hun bedrijfscultuur en spreken dezelfde taal. Maar we staan ook dicht bij de kandidaten. Tijdens de gesprekken polsen we niet alleen naar hun opleiding en ervaring, maar zeker ook naar hun houding en motivatie. Want die kunnen minstens even belangrijk zijn. Zo kunnen we kandidaten met potentieel herkennen en matchen met het juiste bedrijf, ook al beschikken ze niet 100% over het vooropgestelde profiel. Dat maakt het verschil.”

“Wachten op die ene witte raaf? Samen met ons de juiste keuze maken uit beschikbare kandidaten is beter.” – Régis Birgel

Brede waaier aan profielen

Door de ‘close’ relatie met bouwbedrijven weet Vivaldis Construct al snel weet wat zij nodig hebben. In 2018 ging Vivaldis Construct Bedienden uit de startblokken. Een gespecialiseerde divisie naast Vivaldis Construct dat focust op arbeiders. De nieuwe divisie spitst zich toe op de andere profielen waar de bouwsector niet zonder kan.

Régis Birgel:
“Denk maar aan werfleiders en projectmanagers, coördinatoren, werkvoorbereiders en calculators,… Om maar enkele voorbeelden te noemen. Zo kunnen we ‘onze’ bouwbedrijven nog beter bijstaan.”

En dat is nodig, want die profielen die met een bediendenstatuut werken, hebben vaak sleutelposities voor werven en projecten, maar zijn vaak even zeldzaam als kant-en-klaar gekwalificeerde arbeiders.

“Die profielen zullen morgen nog belangrijker worden. Onder meer door de groeiende digitalisering en allerlei nieuwe vormen van projectmanagement zoals BIM. De overgang naar die tools wordt ook versneld door de krappe arbeidsmarkt.”

Is dit nog uitzendarbeid of gaat Vivaldis Construct verder?
RB: “In bijna alle gevallen – pakweg 95% – is er een optie ‘vast’. We spelen dus zeker ook een rol in werving en selectie voor de bouwsector.”

Altijd dichtbij en open

De instroom van kandidaten op peil houden en optimaliseren, het is maar één van de uitdagingen die Vivaldis elke dag op zijn bord krijgt.Een uitdaging waarop ze met plezier inspelen. Niet alleen in de vele kantoren – “we noemen onszelf wel eens de buurtwinkel van de rekrutering, altijd dichtbij” – maar steeds vaker online. Ook daar is het de kunst, zoveel mogelijk potentieel aan te trekken.  

RB: “Recent hebben we stevig geïnvesteerd in onze digitale communicatie. We zijn gestart met inbound marketing en lead generation, bouwden een nieuwe website en openden een candidate portal: MyVivaldis. Daar kan je als kandidaat een profiel aanmaken en vanaf dan op elk moment volgen hoever het staat met je sollicitatie. Ook dié transparantie is typisch Vivaldis. Een gesprek en daarna niets meer horen? Niet bij ons!”

“Als we de arbeidsmarkt met The Voice vergelijken, zijn het de kandidaten die in de stoel zitten en de meest aantrekkelijke werkgever kiezen.” – Régis Birgel

Topper en op zoek naar werk in de bouw?

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis