Voor jongeren uit het middelbaar is het vinden van een eerste job een hele uitdaging door gebrek aan ervaring. Jongeren met migratieachtergrond botsen vaak op nog meer muren en strubbelingen in deze zoektocht. Toch geloven wij dat voor ieder van hen een boeiende toekomst in het verschiet ligt. Daarom nodigde Vivaldis Interim deze ‘groentjes’ op 6 juni 2017 uit voor een dagje sollicitatiecoaching. Ons doel? Elk van hen is deze zomer aan het werk dankzij Vivaldis!

Wie zijn ze?

Je hebt misschien al wel gehoord over de City Pirates? Zij zijn een Antwerpse voetbalclub die actief is in verschillende wijken van de stad. Met 60 ploegen in competitie en meer dan 1000 leden gaan zij verder dan puur de sport. Zij bekijken het initiatief als een sociaal project om de jeugd een maatschappelijk duwtje-in- de-rug te geven. Bovendien sluiten ze niemand uit en is iedereen welkom in het team, ongeacht beperking, kleur, overtuiging of achtergrond.

Voor dit project hebben wij grenzeloze bewondering. Daarom wilden we deze jongeren graag helpen in het vinden van hun eerste job. Zij kunnen namelijk een foutloze dribbel, maar voor ons is een jobmatch vinden een koud kunstje!

We zetten hun cv aan het werk

Een uitnodiging later stonden de jongeren gisteren voor onze deur. De coaching kon beginnen! Allereerst namen we een kijkje op hun cv. Wat zijn hun unieke talenten en interesses? Hebben ze speciale skills of kennis die we meer in de verf kunnen zijn? Zijn er zaken die beter niet op hun cv vermeld staan? Op deze manier brengen we het beste in hen naar boven en zorgen we ervoor dat ook werkgevers hun potentieel zien.

Daarnaast leerden we ze ook echt kennen. Zo konden we hen sollicitatietips geven, hielpen we hen met het opstellen van hun motivatiebrief en kregen wij een beter beeld van de job die echt bij hen zou passen.

Een duidelijk doel

Na deze geslaagde dag met de City Pirates, ligt de bal in ons kamp. Wij hebben als missie om een ideale jobmatch voor deze jongeren te vinden voor de zomer. Hopelijk hebben ze na deze eerste werkervaring de smaak te pakken!

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis