Obesitas, Diabetes, als we de pers mogen geloven heeft iedereen er last van. En iedereen zoekt naar manieren om hier en daar een kilotje kwijt te spelen. Wie had gedacht dat wat langer slapen het juiste antwoord is? Een goede nachtrust kan dienen als een beschermende factor tussen werkgerelateerde stress en ongezonde eetgewoontes tijdens de avond. Of dat was toch wat een Amerikaanse universiteitsstudente concludeerde in haar thesis. 

Het opzet van haar thesis was om 235 Chinese werknemers uit 2 verschillende beroepscategorieën te verdelen en te onderzoeken naar de invloed van stress op je eetgewoontes. Groep 1 werkte in de IT sector waar men constant tegen deadlines aanvecht. Groep 2 werkte in een callcenter en had elke dag te maken met moeilijke (kwade) klanten.

In beide gevallen hadden werknemers stress die gelinkt kon worden aan de negatieve gevoelens tijdens het werk.

Wanneer deze werknemers naar huis gingen, namen ze deze stress ook mee. Dat vertaalde zich vaak in overeten en ongezondere eetgewoontes.

Maar wat viel op? Werknemers die de nacht voor de stresserende werkdag goed hadden geslapen, kunnen de dag erna beter omgaan met stress en houden er ook gezondere eetgewoontes op na.

Een goede nachtrust is dus niet enkel goed om je uitgerust te voelen. Het zorgt er voor dat je stress op het werk makkelijker kan relativeren en vooral, dat je het niet mee naar huis neemt. En je voelt jezelf natuurlijk ook gewoonweg beter.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis