Traditioneel maken we op oudjaar de balans van hoe het vorige jaar verlopen is en kijken we hoe het beter kan vanaf 1 januari. We maken dan ook maar al te graag een lijstje aan van goede voornemens, die de meeste mensen op 1 februari al vergeten zijn. Uit een enquête van de site TipTopJob.com bleek dat een nieuwe job wel een heel populair nieuwjaarsvoornemen is. Had jij hetzelfde idee en start je het nieuwe jaar met solliciteren? Wij helpen je graag op weg met enkele handige tips.

newyear-newjob

De Britse recruteringssite TipTopJobs.com deed een bevraging bij 1.000 gebruikers van de website, om uit te zoeken wat hun nieuwjaarsvoornemen is. Maar liefst 95% van de gebruikers gaven aan dat het vinden van een nieuwe job bovenaan hun lijstje pronkt. Uiteraard geven deze cijfers een beetje een vertekend beeld omdat de bevraging gebeurd is bij mensen die doordat ze deze site gebruikten, duidelijk al de intentie hadden om te solliciteren. Toch is het nieuwe jaar de ideale gelegenheid om je werksituatie te veranderen. Daarom lijsten we enkele tips op om het nieuwe sollicitatiejaar goed in te zetten.

Organisatie!

Bij het solliciteren is het heel belangrijk dat je je goed organiseert. Hou een lijst bij van je lopende sollicitaties met vermelding van bedrijf en functie. Als je dan meerdere zaken tegelijk hebt lopen, kan je nog steeds vlot je overzicht bewaren. Je kan ook altijd een regel voorzien waar je heel beknopt in neerpent waarom je juist daar aan de slag wil. Zo wordt je nooit overvallen door een telefoontje van een recruiter. Een extra mapje aanmaken in je mailbox om alle mails rond sollicitaties bij te houden is ook zeker aan te raden.

Tijd voor de online opkuis!

socialsolli
Voor je ook maar een brief en CV uitstuurt is het belangrijk om al je online profielen onder de loep te nemen. Meer en meer werkgevers maken gebruik van sociale media om zich een beeld te vormen van hun potentiële werknemers. Haal dus die beschonken Nieuwjaarsfoto’s van je Facebook feed af en verwijder negatieve tweets. Beeld je bij elke toekomstige post in dat je aanstaande baas over je schouder meeleest, zo vermijd je meteen alle sociale media blunders.

Linkedin

Sociale media hoeven je sollicitatieproces zeker niet negatief te beïnvloeden. Linkedin bijvoorbeeld, wordt steeds meer en meer gebruikt door recruiters. Daarom is het belangrijk om je profiel van A-Z in te vullen, aangezien je op die manier veel sneller op de radar van werkgevers en bedrijven zal verschijnen. Gebruik de juiste keywords om je capaciteiten voor je gewenste functie te omschrijven zodat je vlot gevonden kan worden. Probeer zeker ook om relevante aanbevelingen te verzilveren bij je huidige werkgever en andere betrouwbare bronnen. Beschouw je Linkedin-profiel als een open sollicitatiebrief en CV dat je achterlaat op het web.

Beslis en heers

Het is belangrijk dat je even goed bezint voor je begint te solliciteren. Denk heel goed na over wat je wil gaan doen, in welke sector en bij welk soort bedrijf. Weet je niet goed welke richting je uit wil? Verdiep je dan in functieprofielen van jobs die je op het eerste zicht wel liggen, je vindt hierover een hoop informatie op internet. Leg je oor ook te luisteren in je omgeving, wat doen vrienden/kennissen/familie juist en wat vinden ze leuk aan hun job? Je kan je ook steeds opgeven voor loopbaanbegeleiding om je een richting te geven. Het is sowieso geen goed idee om op goed geluk CV’s en motivatiebrieven uit te sturen. Het zoeken zal vlotter gaan wanneer je een doel hebt, en je gaat ook een beter overzicht bewaren over je lopende sollicitaties.

Maatwerk, geen bandwerk

Wanneer je je sollicitatiegebied beperkt, ga je meer ruimte overhebben om je sollicitatie aan te passen aan het bedrijf en de functie. Op die manier ga je meteen veel effectiever te werk en kom je beter over bij je potentieel nieuwe werkgever. Bovendien heb je door het aanpassen van je CV en motivatie meteen een betere voorbereiding voor het eventuele sollicitatiegesprek. Doordat je bij het versturen van je kandidatuur al meteen dieper nagedacht hebt over de functie-inhoud, zal je je gesprek ook minder moeten voorbereiden.

Kom uit je comfortzone

Je hoeft niet altijd op zeker te spelen als je je toekomst aan het plannen bent. Wanneer je enkel ingaat op vacatures waarvan je 100% zeker bent alle capaciteiten te bezitten, ga je leuke opportuniteiten missen. Uiteraard moet je zonder diploma niet ingaan op een vacature waar een master wordt gevraagd. Stel nu dat je zelf niet zo’n krak bent met Excel, hoef je je niet noodzakelijk meteen te laten afschrikken wanneer je deze vermelding in een vacature ziet. Gebruik hierin je gezonde verstand en bekijk vacature per vacature hoe belangrijk de gevraagde punten zijn waarover je twijfelt. Contacteer desnoods de recruiter om te achterhalen welke impact die bepaalde vaardigheid heeft op de job en bekijk dan of je hierin nog voldoende kan groeien om deze eis waar te maken.

Leer bij

Heb je bepaalde vaardigheden nodig om je in een bepaald type job vast te bijten en ben je hier net niet zo sterk in? Probeer jezelf hier dan in te trainen. Stel dat we opnieuw het voorbeeld van Excel gebruiken, kan je snel online tutorials vinden die je meteen op weg zetten. Bovendien kan je dit ook vlot aanhalen in een motivatiebrief of een gesprek, je toont hier meteen je bereidheid om bij te leren en zin voor initiatief.

Hou een complimentenlijstje bij

Je krijgt sowieso wel eens een compliment op een uitgevoerde taak ofwel van een klant, collega of je baas. Maak een bestandje aan op je computer waar je deze positieve feedback verwerkt. Het is een handige referentie wanneer er naar je specifieke situaties wordt gevraagd tijdens een sollicitatiegesprek. Bovendien kan je hier ook even op terugkijken wanneer het solliciteren wat minder loopt, om je eraan te herinneren wat je in je mars hebt en je zelfvertrouwen opnieuw op te krikken.

Jij hebt ook het goede voornemen om in 2014 een nieuwe job te starten? Misschien kunnen wij je wel verder helpen. Loop langs in een van onze kantoren
om je mogelijkheden te bespreken of bekijk ons vacatureaanbod en reageer meteen online.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis