Dus je bent op zoek naar een job. Meer zelfs, de job van je dromen. En je wilt natuurlijk je toekomstige baas helemaal inpakken met je cv. Er is alleen één klein probleempje. Je hebt te weinig (relevante) ervaring voor de job waarvoor je solliciteert. Daarom hebben wij deze post voor jou gemaakt!
Het maakt niet uit of je net afgestudeerd bent of van job wilt veranderen, met onze 4 tips kan je meteen aan de slag.

1. Verzorg je structuur, lengte & vorm

Een HR manager bekijkt jouw cv gemiddeld voor 30 seconden voor ze beslissen of ze hem daadwerkelijk gaan lezen. Daarom is je opmaak en structuur zo belangrijk. Zorg er daarom voor dat je cv makkelijk leesbaar is en overzichtelijk blijft. Je moet alle belangrijke onderwerpen aansnijden zonder ze te langdradig te maken. Een goeie tip hiervoor is om met bulletpoints te werken. Dit zorgt er voor dat de lezer makkelijk alles kan scannen en hou je het ook kort en bondig.

2. Ervaring vs prestaties

Vivaldi's interim connect blogpost ervaring cv

Weinig mensen kunnen arrogantie uitstaan, maar dat mag je niet afschrikken om informatie te geven. Zo is ervaring die relevant is voor de job altijd op zijn plek. Ook vermelden of je een rijbewijs hebt of  graag wilt bijleren en dergelijke is altijd nuttig. Het zijn soms de kleine prestaties die aantonen wat je waard bent en die je gebrek aan ervaring kunnen compenseren.

3. Scholing & referenties

You're awesome

Vaak zeggen afstuderende studenten dat ze te weinig ervaring hebben. Dit komt wel eens omdat ze de ervaring in hun studies niet durven zien. Dus een beetje minder bescheiden en (bekijk afbeelding hierboven). Heb je een scriptie geschreven, stage gevolgd, een onderzoek gedaan of heb je een heel goede theoretische kennis over een onderwerp? Dit zijn allemaal dingen die op jouw cv thuis horen. Het is logisch dat je weinig ervaring hebt kunnen opbouwen.

En wie nog geen (relevante) werkervaring heeft, die heeft hier meestal ook nog geen referenties voor. Maar geen zorgen, ook voor jou is er een manier om referenties te bekomen. Het zijn namelijk niet alleen je voormalige werkgevers die jou een referentie kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan een leerkracht/docent/professor, manager, medewerker of zelfs een freelancer die overtuigd was van jouw kunnen.
Zo voeg je al snel veel overtuigingskracht toe aan jouw cv.

4. Een cv voor iedere kans

Opportunities

Ideaal gezien heb je voor iedere vacature een aparte cv. Sommige eigenschappen en prestaties zijn belangrijker voor de ene vacature dan voor de andere. De lezer van jouw cv heeft weinig tijd en wil dus zo weinig mogelijk over niet-relevante skills lezen. En als je een bedrijf persoonlijk aanspreekt, dan zijn ze ook sneller geneigd om jouw te aanvaarden.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis