Je kent het misschien wel: mail na mail na mail versturen naar bedrijven in de hoop toch maar ergens op een eerste kennismakend gesprek uitgenodigd te worden. Via volgende tips zal dit al veel gemakkelijker gaan en krijg je meer kans om je persoonlijk te gaan voorstellen!

Curriculum Vitae

Netwerken

Zeker één van de belangrijkste zaken! De beste weg om bovenaan de berg cv’s te belanden is via netwerken. Je doel is om er voor te zorgen dat iemand jouw cv geeft aan de hier voor aangewezen persoon en zegt “ik denk dat we eens naar deze sollicitant moeten kijken”. Ken je iemand die bij een bedrijf werkt waar je net heb gesolliciteerd? Spreek hem of haar eens aan, een goed woordje tijdens de lunch kan wonderen doen.

Wat zijn je sterktes?

Als je duidelijk weet wat je sterktes zijn en deze ook duidelijk laat weten, kan dit je al snel van de rest van de sollicitanten onderscheiden. Vaak is het zo dat werkzoekenden niet duidelijk zijn met het gene waar ze nu net in uitspringen. En bedrijven willen net graag weten met wat jij voor hun kan betekenen en waar jij een meerwaarde kan zijn.

Persoonlijk zijn

Stuur geen standaard e-mails naar verschillende bedrijven. In plaats daarvan doe je best wat onderzoek over het bedrijf en voeg wat van deze informatie in je e-mails.
Bijvoorbeeld: beschrijf hoe je technische skills een impact kunnen hebben op producten die het bedrijf ontwikkelt of vervaardigt.

Zorg er ook voor dat je steeds de naam van de contactpersoon er bij zet. Recruiters die zich persoonlijk aangesproken voelen zullen meer de neiging hebben om je motivatiebrief grondig te lezen.

Wees origineel

Met je CV moet je proberen uit te blinken. Recruitment medewerkers kunnen op een dag wel honderden CV’s tegenkomen dus de truk is om er voor te zorgen dat de jouwe in het oog springt! Dit kan bijvoorbeeld door een filmpje te maken van al jouw ervaringen en skills. Wat ook altijd leuk kan zijn is om dit allemaal in een Prezi te verwerken.

Heb aandacht voor social media

Veel recruiters doen een snelle online check van hun sollicitanten. Wanneer ze je naam ingeven op Google staan meestal de grootste social media bovenaan.
Als je solliciteert bij een bedrijf kan je er dus zeker van zijn dat ze even zullen komen piepen naar je Facebook, Twitter, Instagram & LinkedIn account.

Zorg er dus zeker voor dat je persoonlijke Facebook & Instagram foto’s op privé staan. Je Twitter profiel kan je op openbaar laten staan als je hier interessante of werk gerelateerde info op plaats. Als je hier enkel random verhalen over je vrienden opzet kan je deze ook best op privé plaatsen. Je LinkedIn pagina daar in tegen is de manier om je nog eens extra in de kijker te zetten. Tips voor een beter LinkedIn pagina vind je hier.

 

 

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis