veiligheidshelmDe Europese arbeidsmarkt gaat het hard te verduren krijgen, indien er geen initiatieven zullen worden genomen om de arbeidspopulatie te diversifiëren. Dat blijkt uit een rapport van Eurofound.

Eurofound, een onderzoeksbureau van de Europese Unie, doet in haar onderzoeksrapport uit de doeken dat de Europese arbeidsmarkt zal te maken krijgen met een toenemende polarisatie, indien de arbeidspopulatie niet aanpast aan de veranderende behoeften van de economie. Er werd vastgesteld dat de bestbetalende jobs, en dan vooral in zakelijke en kennis-intensieve diensten, nog steeds met een groeiend percentage worden opgevuld. In sectoren zoals bouw en industrie werd daarentegen een sterke daling waagenomen.

Volgens leider van het onderzoek John Hurley is de economische crisis de grootste boosdoener: “De recessie heeft de verschuiving van productie naar diensten nog versneld.” Door deze versnelde verschuiving neemt de kloof tussen de hoogst- en laagstbetalende enkel maar toe. Volgens hem is het dan ook nog een vraagteken hoe de werkgelegenheid in Europa zal evolueren de komende jaren.

Ben jij op zoek naar een job in de bouwsector, die jou op het lijf geschreven is? Vivaldi’s heeft dan voor jou vele vacatures in petto! Solliciteer online of bekijk onze openstaande Construct-vacatures.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis