Tijdens het solliciteren kan de frustratie soms toeslagen. Je stuurde je CV en kon op gesprek, maar kreeg uiteindelijk te horen dat je de job toch niet binnenhaalde. Dit kan te maken hebben met externe factoren, waar je dus zelf weinig aan kan doen. Wij sommen daarom de belangrijkste externe redenen op die ervoor zorgden dat je niet werd aangenomen.

Niet aangenomen omwille van externe factoren

Tip: Vraag altijd aan het bedrijf zelf waarom ze niet voor jou kozen. Beschouw elke “mislukte” sollicitatie als een deel van het leerproces. Probeer daarom zo veel mogelijk details los te krijgen, deze info kan je heel erg helpen in volgende sollicitaties.

Externe factoren waarom je niet werd aangenomen:

Het budget laat geen nieuwe medewerker toe

Er veranderde iets binnen het bedrijf waardoor er geen ruimte meer is in het budget is voor het profiel dat in deze vacature werd gezocht. Een mogelijke reden is een onverwachte daling in verkoop of winst. In dit geval kan de vacature volledig gesloten worden of worden er andere eisen gesteld in het functieprofiel. Het bedrijf kan er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een junior profiel te gaan zoeken, terwijl ze eerst op zoek waren naar een ervaren medewerker.

De interne organisatie is veranderd.

Door een interne herstructurering is het gevraagde profiel binnen het bedrijf niet langer nodig. Misschien is er een werknemer vertrokken waardoor de situatie moest herbekeken worden. Mogelijk werden er werknemers of verantwoordelijkheden verschoven, waardoor het niet langer nuttig is de vacature in te vullen. Wat de reden ook is, ook hier kan je best aangeven dat je graag nog gecontacteerd wordt wanneer er nieuwe mogelijkheden zijn.

Er werd intern iemand aangenomen.

Bij sollicitaties is het vaak zo dat interne medewerkers van het bedrijf ook kunnen solliciteren voor de openstaande functie. Gezien zij het bedrijf al goed kennen in hun huidige job, hebben ze vaak een streepje voor. Zij hoeven namelijk enkel aan hun nieuwe functie te wennen, de rest van de werkwijze in het bedrijf kennen ze al.

Omdat deze mensen al een tijd bij het bedrijf werken, heeft de HR medewerker een goed zicht op hun sterktes, vaardigheden, persoonlijkheid en manier van werken. Daarom is kiezen voor een interne medewerker vaak een veiligere optie dan iemand nieuw te laten starten.

Heel wat bedrijven gaan er prat op om hun goede werknemers zo veel mogelijk binnenshuis te houden. Daarom wordt er ook voor gezorgd dat ze de nodige doorgroei- of promotiemogelijkheden hebben. Ook dit speelt natuurlijk in je nadeel als je als nieuwe kandidaat tegenover een bestaande medewerker staat.

De andere kandidaat had een beter netwerk

Als er twee gelijkaardige kandidaten tegenover mekaar staan, en eentje werd doorverwezen door iemand die al in het bedrijf aan de slag is, is de kans dubbel zo groot dat de laatste het haalt. Ook hier speelt het bedrijf liever op veilig, door de gerefereerde kandidaat in dienst te nemen

Een andere kandidaat had een beter profiel

Dit is de meest gehoorde reden waarom je de job net misloopt. Deze kandidaat had mogelijk meer ervaring, een betere talenkennis of was al in het bezit van een specifiek certificaat dat jij nog moest behalen. Je was dus wel een goede kandidaat voor de functie, maar had pech dat iemand anders net dat tikje meer had. Vraag in dit geval altijd zeker of ze je contacteren wanneer ze opnieuw een gelijkaardig profiel zoeken.

Het klikte niet.

Als in het sollicitatiegesprek al duidelijk wordt dat je persoonlijkheid niet binnen het bedrijf past, kan je hier zelf weinig aan verhelpen. Je hoeft dit zeker niet persoonlijk te nemen. Elk bedrijf heeft zijn eigen manier van werken en communiceren. Als de recruiter tijdens de sollicitatie geen klik voelt, is de kans groot dat je jezelf ook niet goed had gevoeld in deze werkomgeving.

Volgende week bekijken we de redenen waarom je de job niet kreeg, waar je zelf wel controle over hebt.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis