De winter is nu echt in het land en dat voelen we! Ook op de werkvloer kan dit vaak onaangenaam zijn, maar met volgende tips ga je toch warm de winter door!

winter op het werk

Draag meerdere lagen

Als je meerdere lagen kleding aandoet, zorg je ervoor dat er stilstaande lucht tussen de verschillende lagen komt. Het mooie aan die stilstaande lucht is dat het een perfecte isolator is en de lichaamswarmte goed vasthoudt.
Zorg er ook steeds voor dat er geen stukjes huid onbedekt zijn. Dit kan je doen door je T-shirt in je broek te steken of door lange vest of jas te dragen.

Verwarm je hoofd

Zoals ze zeggen is je hoofd het lichaamsdeel dat het snelste warmte verliest. Je hoofd goed verwarmen is de boodschap! Zorg er dus zeker voor dat je op weg naar het werk een muts draagt. Ook op het werk is het niet erg om je nek bijvoorbeeld extra te verwarmen met een sjaal.

Draag dikke schoenzolen

Net zoals bij je hoofd, verlies je ook veel warmte bij je voeten. Een dunne schoenzool laat namelijk zowel warmte van je lichaam wegtrekken als koude naar binnen komen. Met dikkere schoenzolen kan je dit voorkomen, uiteraard ook met dikkere sokken!

Een dikke jas

Een dikke jas in de winter is zeker geen luxe. Zeker niet als je met het openbaar vervoer naar je werk komt en lang moet wachten op de bus of trein die weer te laat komt. Een stevig paar handschoenen is zeker ook een must have! Zorg er voor dat je handschoenen geen water doorlaten, zodat je een sneeuwbal kan maken!

Hou binnendeuren gesloten

Als je de binnendeuren zoveel mogelijk gesloten houdt op kantoor zorg je ervoor dat de warmte binnen de kantoormuren blijft. Hierdoor zal de temperatuur ook automatisch verhogen. Uiteraard zet je ook de verwarming iets hoger. Ook de rolluiken naar beneden doen bij ramen waar de koude naar binnenkomt, is zeker een optie.

Voorzie warme dranken

Een warme koffie of een lekker minuut soepje zorgen ervoor dat je lichaamstemperatuur zal stijgen. Het nuttige aan het aangename koppelen, is hier dus zeker van toepassing!

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis