Je brood verdienen met je droomjob, het kan! Via volgende tips maak je uit hoe je droomjob te vinden en er ook effectief te werken.

Droomjob

Analyseer je ambities.

  1. Stel jezelf enkele sleutelvragen. Wat zou je doen als geld niet belangrijk is? Je wint de lotto en kan doen wat je wil met je leven. Natuurlijk zou je willen relaxen, maar dit zal na een tijd ook maar vervelen. Bij het vinden van je ideale job is het belangrijk jezelf de vraag te stellen wat jij zou doen om jezelf echt gelukkig te maken.
  1. Probeer het antwoord op de vorige vraag zo duidelijk mogelijk op te schrijven in een aantal basisaspecten. Als een 8-jarige aan jou zou vragen waarom deze job jou gelukkig maakt, moet je hier een duidelijk en passend antwoord op kunnen geven. Denk ook na waarom deze basisaspecten jou gelukkig maken. Hou je er van om mensen te helpen? Of ben je meer voor het creëren van kunst?
  1. De gevoelens die je nu hebt opgeschreven laten zich vertalen in de job waar je naar zoekt. Als je bijvoorbeeld het liefst de wereld wilt rondreizen, zou je deze jobs een kans kunnen geven: gids, leerkracht in een ander land, of een job in de luchtvaart. Als je liever een hele dag in de frisse lucht werkt zou je een job kunnen overwegen als boswachter, geologist, of kan je gaan werken bij de groendienst in je stad.
  1. Wat verdien je? Als je een job hebt waar je echt voldoening uit haalt en waar je gelukkig van wordt, is geld een bijzaak. Het leven zit echter vol verplichtingen die verder gaan dan je eigen geluk. Als je droomcarrière je niet kan helpen om je gezin te onderhouden zal je misschien moeten uitkijken naar andere opties. Natuurlijk kan je altijd opteren iets te zoeken dat dicht aanleunt bij je droomjob.
  1. Doe een online job test. Als je je echt verloren voelt en geen van de vorige tips heeft geholpen kan je altijd een job test te doen en advies aan professionals vragen.

Hop naar die job!

Je hebt nu misschien wel je droomjob zo concreet mogelijk uitgetekend, de volgende stap is dat je ook effectief wordt aangenomen.

Zorg er voor dat je het bedrijf van je droomjob van binnen en van buiten kent. Hierbij toon je interesse en dit zal tijdens het sollicitatiegesprek zeker een grote meerwaarde zijn.

Praat met professionals: zoek de mensen die momenteel je droomjob uitvoeren. Stel hen vragen over kwaliteiten en skills die je best moet hebben. Zo krijg je een beeld van waar je al staat en waar je jezelf nog in moet bijscholen.

Probeer je CV zo goed mogelijk te optimaliseren en bij te vullen. Doe wat vrijwilligerswerk en andere jobs die de vaardigheden die je nodig hebt voor je droomjob aanscherpen.

 

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis