De zoektocht naar een eerste of nieuwe job loopt meestal niet van een leien dakje. Je solliciteert bij verschillende bedrijven, moet opboksen tegen je concurrentie en ondertussen komt er (meestal) geen geld in het laatje. Ook op deze momenten kan interimwerk een goede optie zijn die je zeker kan overwegen. Wat zijn nu de voordelen van een interimjob wanneer je een nieuwe vaste job zoekt?

Messy desk

Extra sollicitatiekansen

Doe je het goed op een interimjob, dan bestaat de kans dat dat bedrijf je ook permanent wilt inlijven. Bekijk die interim dus als een soort van proefperiode. Ondertussen kan je ook ontdekken of de bedrijfsfilosofie wel bij jou past.

Gedaan met de sleur

Altijd maar solliciteren en geen of negatief antwoord krijgen is niet leuk en reflecteert zich vaak in jouw humeur. Door aan de slag te blijven vermijd je die sollicitatiedepressie waardoor je bij elk sollicitatiegesprek weer vol vertrouwen zit.

Je netwerk uitbreiden

Tijdens je interimperiode kom je met nieuwe mensen binnen & buiten het bedrijf in aanraking. Misschien zit er tussen deze mensen wel iemand die je kan aanbevelen bij een onderneming of help je een klant zo goed vooruit dat hij interesse in je toont.

Doe eens gek

Ga eens buiten je comfortzone en probeer eens een job waar je nooit voor zou solliciteren als vaste job, of waarvoor je nooit het lef had. Wie weet vind je die nieuwe job wel zo leuk dat je hierin verder wilt gaan.

Ervaring

Bij een interimjob ga je in een nieuw bedrijf aan de slag waar je een andere manier van werken leert kennen, misschien met nieuwe programma’s moet werken,…Beschouw die interimjob dus ook als een uitbrieding van je kennis. Je nieuw verworven competenties kan je zeker op je CV zetten.

Werkmentaliteit aantonen

Veel bedrijven en HR-personen kijken niet alleen naar je ervaring, maar ook naar de tijd die er tussen jobs zat. Als je niet direct een nieuwe job vindt, is het belangrijk om die periode zonder werk te kaderen. Sommige mensen nemen die tijd tussen jobs om eens goed te gaan reizen, wat een degelijke reden is. Andere mensen hebben geen reden wat snel als lui of niet-gemotiveerd kan overkomen. Hier duidt je ervaring als interim op je stimulans om te werken.

Geld

Hoe je het ook draait of keert, tenzij je de Lotto gewonnen hebt, is het belangrijk om een loon te trekken waarmee je je huur, eten, auto,… kan betalen. Met interimwerk kan je deze leemte perfect opvangen.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis