Over werken op interimbasis doen er heel wat wilde verhalen de ronde – en het ene is vaak nog gekker dan het andere. Daarom nemen wij graag de kans om enkele van deze mythes te tackelen aan de hand van onze deskundigheid in de sector enerzijds – en onze eigen vacatures anderzijds. En de mythe die we vandaag van tafel willen vegen? Het algemeen gedachtegoed dat interimjobs jobs zouden zijn die niemand wil doen. FOUT! Want geloof ons, interimwerk is zelden saai én zorgt meer wel dan niet voor bredere toekomstperspectieven. Laten we eerst eens beginnen met het belangrijkste: waarom zou niemand mogen terugdeinzen van het woord ‘interim’?

1. Iedereen is op zoek naar kennis en ervaring

Wanneer het over carrièreperspectieven gaat, draait alles rond kennis en ervaring. En iedereen die ooit op jobhunt geweest is, die weet dat ervaring niet altijd even eenvoudig op te doen is. En het is net daarom dat interim zo welkom is: omdat je op korte tijd op veel verschillende plekken terechtkomt, zal je ook op korte tijd ontzettend veel dingen bijleren die je vast en zeker kan gebruiken op je toekomstige job – of het nu administratie, werken op planning of een specifieke vaardigheid is.

2. Dé perfecte gelegenheid om te netwerken

Wanneer je regelmatig in je favoriete interimkantoor passeert (kuch, Vivaldis, kuch), zal je al op heel wat verschillende locaties gezeten hebben. Hierdoor leer je ontzettend veel mensen kennen uit allerlei verschillende sectoren. En dit lijkt niet zo speciaal, maar vergis je niet… Een uitgebreid netwerk hebben, dat is tegenwoordig bijna even belangrijk als een diploma! Want je weet nooit of die ene collega waarmee het zo goed klikte, je via via misschien wat goede referenties zal geven. Onbetaalbaar, deze gratis opportuniteiten om te netwerken!

3. Je komt uit je comfortzone

En hier bedoelen we mee: je komt op plekken waar je normaliter niet eenvoudig zelf zal belanden. De kans is immers groot dat je geselecteerd wordt voor een job die niet meteen aansluit bij je diploma of voorgaande werkgeschiedenis. En het gebeurt vaak dat deze nieuwe omgeving beter blijkt aan te sluiten bij je persoonlijke voorkeur dan verwacht! Neem daarom eens een risico, spring in het diepe – en kies een job die het tegenovergestelde is van hetgeen wat je altijd voor ogen had. Wie weet vind je op deze moment wel een tot hiertoe onontdekt talent – en hiermee je droomjob!

4. Het opent toekomstperspectieven

Wanneer die zoektocht naar een vast contract niet zo vlot als gehoopt verloopt, dan is werken op interimbasis hét perfecte opstapje! Je krijgt immers een kans om je bij verschillende bedrijven te gaan voorstellen als werkkracht – en hiermee een onuitwisbare indruk achter te laten. En wanneer je die verantwoordelijken hebt kunnen overtuigen van al jouw talenten, dan kan er weleens een vast contract aan vasthangen! Dit werkt trouwens in twee richtingen: jij hebt op deze manier ook voldoende tijd om uit te vogelen of het bedrijf, en de sfeer die er hangt, iets voor jou is.

Op zoek naar iets specifiek – of net een heel nieuwe uitdaging? Aarzel dan niet om ons je cv door te sturen!

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis