Het nieuwe jaar is begonnen en misschien ook je nieuwe job.
Hoe bereid je je nu best voor op de eerste werkdag? Wat zijn de do’s en don’ts? We hebben deze even voor je opgelijst.

Eerste week nieuw werk

  • Positieve houding!

Niets werkt beter dan het hebben en uitdrukken van een positieve houding. Laat je enthousiasme zien aan iedereen met wie je samenwerkt. Zo laat je blijken dat je er graag werkt en super gemotiveerd bent. Zorg er ook altijd voor dat je problemen die niet werkgerelateerd zijn zeker thuis laat!

  • Professionele kleding

De kleren maken de man, en zeker op het werk! De eerste indruk bij je collega’s is zeer belangrijk en één van de eerste zaken waar iedereen naar kijkt is wat je aan hebt. Zo kom je als man bijvoorbeeld veel professioneler over in een hemdje dan in een t-shirt van Star Wars.

  • Leer de namen van je collega’s

Niemand verwacht van je om de namen van al je collega’s de eerste dag onder de knie te hebben. Maar probeer toch zo snel mogelijk de namen te leren van alle collega’s aan jouw eiland. Zo zal je ook weer laten zien dat je geïnteresseerd bent en toon je respect.

  • Stel vragen

Als je ergens net werkt zal niemand van je verwachten dat je direct alles kan. Vragen stellen mag zeker en is zelfs belangrijk! Zo laat je blijken dat je wil bijleren en zo snel mogelijk van alles op de hoogte wil blijven. Ook heel belangrijk is om goed te luisteren, zet altijd je oren goed open, want alles wat je ergens opvangt kan je gebruiken!

  • Noteer alles

Tenzij je een fotografisch geheugen hebt, raden we altijd aan om notities en aantekeningen te maken van de belangrijkste zaken die aan jou worden uitgelegd. Zo kan je dit achteraf terug bekijken en hoeven je collega’s dit geen tweede keer uit te leggen.

  • Werk volle dagen

Als je ergens nieuw begint is het altijd aangewezen om iets vroeger te komen dan verwacht wordt en ook iets later te vertrekken. Zo laat je zien dat je flexibel bent en het niet erg vindt om wat over te werken.

  • Niet roddelen en geen politiek

Een zeer belangrijke tip die we geven is om niet te roddelen. Je kan alleen jezelf hier maar mee in de problemen brengen. Niet roddelen is de boodschap! Ook over je politieke voorkeuren praten is zeker niet aangeraden, aangezien je zo mensen een verkeerd beeld over je kan laten creëren.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis