Knelpunt vacatures raken niet ingevuldDe Vlaamse bedrijven hebben moeite om geschikt personeel te vinden. Het is zelfs zo erg  dat 84% van de vacatures vorig jaar onder de noemer ‘knelpuntberoep’ viel.

Men spreekt over een ‘knelpuntberoep’ als het voor werkgevers veel langer duurt dan normaal om voldoende geschikte kandidaten te vinden voor een bepaald profiel. Dit heeft ook als gevolg dat het voor werkgevers veel duurder is om dit soort profielen aan te trekken.

Unizo stelt dat tegenwoordig zowat elk beroep een knelpuntberoep geworden is. ‘Vergeet de officiële Vlaamse lijst waarop vorig jaar meer dan 200 knelpuntberoepen stonden, van ingenieurs en beenhouwers tot schoonmakers en verpleegkundigen. In de praktijk is nagenoeg elk beroep een knelpuntberoep”, klinkt het bij Bjorn Cuyt en Karel Van Eetvelt van Unizo.

Dit maakt dat steeds meer ondernemingen rekenen op ‘alternatieve’ rekruteringsmogelijkheden. Zo doen ze beroep op de kennissen en overtuigingskracht van hun eigen werknemers. Die worden op hun beurt dan weer riant beloont als ze een geschikte kandidaat aanbrengen. Een ‘aanbrengpremie’ kan variëren van €200 tot €1500 bruto.

Anderzijds blijft het interessant voor werkgevers om kandidaten te vinden via een interimkantoor. Op deze manier besparen ze tijd met het zoeken naar de geschikte kandidaat en krijgen geïnteresseerden de kans om zich te bewijzen tijdens een interim, waarna ze vast aan de slag kunnen. Zelf geïnteresseerd in interimwerk? Neem snel een kijkje naar onze openstaande vacatures!

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis