Europese vlagDe werkgelegenheid in de eurozone is gedaald, maar niet dramatisch. Het zou gaan om een kleine 0,1%, aldus Eurostat.

Volgens de cijfers van Eurostat zouden zo’n 222,9 miljoen mensen in de 27 Europese lidstaten tewerkgesteld zijn. Dat is 0,1% lager vergeleken met dezelfde periode in 2010. De sectoren die het meest in de klappen deelden waren vastgoed en de bouw (-1,2%) en de agrarische sector (-0,5%).

Op Vlaams niveau is er verbetering zichtbaar. Volgens de VDAB heeft de arbeidsmarkt zich in 2011 opnieuw een beetje hersteld, maar mogen we niet te vroeg juichen. We zitten immers nog lang niet op het niveau van voor de crisis (in 2008). In Vlaanderen kreeg voornamelijk de secundaire sector het zwaar te verduren, terwijl de publieke en tertiare sector standhielden. De VDAB registreerde in november dit jaar zo’n 27.000 werkzoekenden meer dan in oktober 2008.

Hoe de arbeidsmarkt verder zal evolueren is volgens de VDAB op dit moment nog tasten in het duister. De economische instabiliteit maken de nationale en supranationale vooruitzichten zeer onzeker.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis