De winter is in het land! En jaja vriezen doet het zeker. Er valt zelfs al wat sneeuw! Maar hoe geraak je nu op tijd en vooral veilig op het werk?
We hebben enkele tips voor je opgelijst waardoor je dit koude weer de baas kunt!

sneeuw verkeer

Files

Sneeuw en autowegen wil één ding zeggen: FILE. Ga er dus al maar vanuit dat je zeker een half uur langer onderweg zal zijn.
Op veel autowegen wordt gestrooid. Kijk zeker online welke wegen dit zijn. Zo kan je de beste sneeuwvrije route uitstippelen naar het werk.

Rijd veilig

Zorg er steeds voor dat je auto sneeuwvrij is voor je vertrekt. Zo kan je ‘s avonds een deken of stuk karton op de voor- en achterruit leggen. Dit zal het aanvriezen van je ruiten alvast vermijden. Ook je verwarming goed laten blazen zal hier bij helpen. Op voorhand je winterbanden op je wagen zetten is zeker ook een voordeel.

Pas je rijstijl aan

Safety first, en zeker op de rijbaan! Bij sneeuw of ijzel vertrek je best in tweede versnelling. Zo zullen je banden minder snel beginnen slippen. Laat op de rijbaan zeker voldoende afstand tussen jouw auto en je voorligger, want het remmen zal een pak moeilijker gaan. Zorg er ook steeds voor dat je op het rechtervak rijdt, aangezien die als eerste worden gestrooid.

Kom je met het openbaar vervoer?

Reken al maar op grote vertragingen. Controleer dit snel online als je wakker bent. Kleed je ook zeker warm aan. Je weet namelijk niet hoelang je in de koude zal moeten wachten op je trein of bus.
De tijd die je verliest kan je opvullen door ondertussen al wat te werken je op je laptop.

Of ben je sportief en ga je toch met de fiets?

Wat sneeuw of ijzel houdt veel fietsers niet tegen. Een belangrijke tip die we kunnen geven is wat lucht uit je banden te laten. Zo heb je veel meer grip op de weg. Vermijd ook zoveel mogelijk bochten en draag een helm!

 

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis