Eén op vijf werknemers kijkt naar de Olympische Spelen tijdens het werk.Nu de Olympische Spelen van 2012 in Londen van start zijn gegaan zijn er continu sportwedstrijden te volgen op tv, heel de dag door. Ook tijdens de werkuren dus. Dit betekent dat heel wat werkende mensen hun favoriete atleten niet live aan het werk kunnen zien. Of toch wel?

1 op 5 volgt sportevenementen

Volgens een peiling die Monster wereldwijd uitvoerde blijkt immers dat 7% van de werknemers stiekem naar sportwedstrijden kijkt tijdens de werkuren. Daarnaast laat maar liefst één werkgever op tien (11%) toe om naar sport wedstrijden te kijken tijdens het werk. Dit betekent dat dus bijna 20% van de werkende bevolking tijdens de kantooruren naar sport kijkt.

Verbod van de werkgever

Het massaal volgen van de Spelen heeft als gevolg dat de productiviteit wereldwijd achteruitgaat. Werkgevers betalen immers loon voor uren waarop er niet veel gepresteerd wordt én het massaal streamen van live wedstrijden kan leiden tot algemene vertragingen op het bedrijfsnetwerk. Het lijkt dan ook logisch dat heel wat werkgevers streng controleren op het mediagebruik van hun personeel. Zo is er bij de NMBS enkele weken geleden opgeroepen om tijdens het werk niet naar de Olympische Spelen te kijken. 

Betere werksfeer

Olympische Spelen volgen is vermoeiend.

Maar hoe komt het dan dat toch 1 op tien werkgevers wél toestaat om naar de Olympische Spelen te kijken? Samen over de prestaties van onze atleten praten kan collega’s dichter bij elkaar brengen. Dit kan leiden tot een betere moreel op de werkvloer en hierdoor zou de ‘verloren tijd’ dan weer ingehaald worden door de betere werksfeer. Daarnaast kan de baas hier uiteraard ook zelf goede punten mee scoren.

Hoe zit het bij jullie? Mogen jullie de Olympische Spelen volgen tijdens de werkuren?

 

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis