promotie maken

De manieren om het snelst een promotie te verzilveren verschilt van sector tot sector. Dit zijn wel 5 belangrijke punten die je altijd moet onthouden:

  • overtref jezelf in alles wat je doet
  • maak jezelf onmisbaar
  • blijf groeien in je job
  • neem een voorbeeld aan de beste medewerkers
  • hou je ambities niet geheim

Hier zijn enkele handige tips om deze puntjes te verwezenlijken:

Carrière goals

Weet waar je naartoe wilt gaan. Je stapt toch ook nooit in de auto zonder je eindbestemming te kennen? Door te weten waar je naartoe wilt heb je een kaart (of GPS) om je te leiden. Stap voor stap geraak je waar je wil zijn.

Ken jezelf (en laat je niet kennen)

We zijn onze eigen ergste vijand. Ken je sterke en zwakke punten zodat je niet in je eigen valkuilen tuimelt. Werk aan je zwakkere punten, zo kan je een positieve draai geven aan de vreselijke sollicitiatievraag “wat zijn je zwaktes?”. Je kan dan immers aangeven dat je weet wat er schort, maar dat je er ook al aan het werken bent.

Laat je baas er geweldig uit zien

Het is uiteindelijk je baas die over je promotie beslist. Probeer hem (of haar) zoveel mogelijk toegevoegde waarde te bieden. Praat uiteraard ook nooit slecht over je meerdere. 

Maak je carrière goals bekend

Je bazen kunnen (hopelijk) geen gedachten lezen. Laat ze weten waar je hoopt te geraken in de toekomst. Luister aandachtig naar hun feedback over wat je moet doen om dat mogelijk te maken.

Wat is je waarde voor het bedrijf

Vaak schatten mensen zichzelf hoger in dan ze eigenlijk waard zijn. Hou een lijstje bij met je verwezenlijkingen zodat je hier altijd op kan terugvallen. Hou je oren ook open tijdens evaluatiegesprekken.

Verschuil jezelf niet

Zorg ervoor dat je collega’s je prestaties kennen. Je hoeft niet te gaan opscheppen maar zorg er wel voor dat ze het weten. Zo weten ze ook dat ze altijd op jou kunnen rekenen.

Neem initiatief

Zie je een probleem of kan je een medewerker helpen? Sta er als eerste om het op te lossen. Zo wordt je misschien wel de go-to persoon als je collega’s hulp nodig hebben.

Neem je verantwoordelijkheid op

Iedereen maakt fouten, streef er wel naar om dezelfde fout niet twee keer te maken. Schuif het niet af op iemand anders, dit toont enkel onvolwassenheid.

Betrouwbaarheid

Ben je te vertrouwen en kunnen ze altijd op je rekenen? Toon je collega’s en bazen dat projecten bij jou in goede handen zijn.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis