Een job vinden via sociale media? Het kan!Uit het het jaarlijkse Arbeidsmarkt Gedrags Onderzoek van de Nederlandse Intelligence Group bij 23.599 personen uit de Nederlandse beroepsbevolking blijkt dat sociale media meer en meer een belangrijke rol spelen op de arbeidsmarkt.

Mensen op zoek naar een nieuwe job gebruiken vacaturewebsites (zoals bijvoorbeeld Vacature, Jobat, Monster of StepStone) nog steeds als belangrijkste oriëntatiebron (55%). Dan volgen de open sollicitaties (38%) en het op zoek gaan naar een job via je persoonlijk netwerk of via bekenden (34%). Kranten zijn nog steeds goed voor 30% terwijl 27% op zoek gaat naar een nieuwe job via een interimkantoor of uitzendbureau.

Sociale media worden al door 22% van de werkzoekenden ingeschakeld bij hun zoektocht naar een nieuwe job, een toename van maar liefst 140% in vergelijking met vorig jaar!

Kijken we naar de werkzoekenden onder de 20 jaar, dan vormen sociale media al de derde meest gebruikte bron van informatie en oriëntatie. In volgorde van belangrijkheid op de arbeidsmarkt zijn voornamelijk volgende sociale websites succesvol:

  • LinkedIn
  • Facebook (vooral gebruikt door jonge profielen)
  • Twitter (voornamelijk gebruikt door marketeers en recruiters)

Vijftigplussers

Uit de cijfers blijkt verder dat het oriëntatieprofiel van vijftigplussers op de arbeidsmarkt relatief sterk afwijkt van de resultaten voor andere leeftijden. Zo blijkt meer dan 40% van de vijftigplussers nog gebruik te maken van kranten als belangrijkste informatiebron om een nieuwe job te vinden en blijkt slechts 17% de sociale media in te schakelen.

Dankzij dit vertrouwen in de meer traditionele media en wantrouwen ten opzichte van de moderne kanalen wordt, aldus de onderzoekers, de mismatch tussen vijftigplussers en de hedendaagse arbeidsmarkt sterk vergroot.

Op zoek naar een job?

Ben jij op zoek naar een nieuwe vaste of tijdelijke job, kom dan zeker eens met ons praten in het dichtsbijzijnde kantoor, of laat het ons weten via LinkedIn, Facebook of Twitter ;-)

 

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis