De technologie staat niet stil, zo wordt gezegd. We hebben het al gehad over werk zoeken via allerhande sociale media zoals LinkedIn en Twitter. Deze nieuwe kanalen kunnen werkzoekers een duwtje in de rug geven bij hun zoektocht naar geschikte vacatures, maar eens die laatste gevonden zijn, wordt er vaak nog de klassieke papieren motivatiebrief en CV verzonden. En hier knelt het schoentje vaak voor vele afstuderende of pas afgestudeerde studenten…

Het videoproductiebedrijf ExitCampus wil voor studenten de drempel verlagen met “videosollicteren”. Dankzij videosolliciteren krijgen pas afgestudeerden en jonge werkzoekenden de kans om zich voor een potentiële werkgever kort voor te stellen in een filmpje. Dit kunnen ze dan als extraatje verzenden bij hun kandidatuur, naast een papieren CV en eventueel motivatiebrief.

Elke VideoCV is maximum een minuut lang en wordt opgebouwd rond de belangrijkste troeven van de sollicitant. De studenten krijgen op voorhand begeleiding en mediatraining en mogen in drie takes hun VideoCV opnemen. ExitCampus zorgt voor de montage.

Bedrijven die zich registreren op ExitCampus kunnen toegang krijgen tot de gepubliceerde filmpjes. Het project wordt op dit moment in verschillende universiteiten en hogescholen gelanceerd en wordt gesponsord door een twintigtal bedrijven, waardoor ExitCampus de dienst gratis kan aanbieden.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis