1. Hoe ziet mijn werkdag er ongeveer uit? Wat wordt er van mij verwacht?

De meeste jobomschrijvingen zijn tegenwoordig knip en plakwerk geworden. Het is nochtans belangrijk dat je goed weet waar je aan begint: Je zal er namelijk dag in en dag uit mee bezig zijn. Als het antwoord van de interviewer niet zo duidelijk is, stel je best nog wat extra vragen.

2. Wat zijn de carrièremogelijkheden?

Deze vraag toont aan de je ambitieus bent en vooruit kan denken. Het geeft je ook een beter inzicht in wat je job zal inhouden. Soms kan je ook vragen naar de opleidingen die er door het bedrijf worden georganiseerd.

3. Wat moet de ideale kandidaat allemaal in huis hebben voor deze job?

Niet alles kan in een korte jobaanbieding worden gezet, soms zijn er ook eigenschappen waar een interviewer zelf naar op zoek is. Deze vraag zal je helpen om zaken die nog niet besproken zijn, maar wel in je voordeel zijn aan te halen.

4. Werkt u al lang voor het bedrijf?

Mensen praten graag over zichzelf en dit is de perfecte vraag om heel geïnteresseerd over te komen. De vraag schept ook een duidelijker beeld van hoe het leven binnen het bedrijf er uit ziet. Allemaal zaken die je later kan gebruiken om een streepje voor te krijgen.

5. Denkt u dat ik in aanmerking kom voor deze job?

Akkoord, het is een vraag die op de feiten vooruit loopt maar het laat je toe om je kansen in te schatten. Zo kan je inspelen op punten waar je wat minder scoort, of zaken te weten komen waardoor de job niet zou worden aangeboden. Misschien heeft de interviewer iets verkeerd begrepen, of kan je een zwakte ombuigen tot een sterkte.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis