Vakantiejobs via Vivaldi's InterimVolgens de Vlaamse arbeidsdienst VDAB zijn er nog nooit zoveel vacatures voor studenten geweest als deze zomer. Terwijl er vorige zomer slechts 2.119 vacatures waren staat de teller nu al op 3.624, een stijging van meer dan 70%.

De jobmarkt voor studenten is uiteraard in realiteit groter dan enkel de VDAB databank omdat niet elke studentenjob gepubliceerd wordt via de VDAB. Vele jongeren vinden een vakantiewerk via een interimkantoor, via kennissen, of ze gaan aan de slag in de onderneming van een familielid.

De explosieve groei in vacatures voor studenten hangt uiteraard samen met de opverende Belgische economie. Traditioneel zijn de meeste jobaanbiedingen geconcentreerd aan onze kust waar tijdens de zomervakantie, afhankelijk van het weer, vele extra handen nodig zijn.

De minst gegeerde vacatures zijn de studentenjobs die gepaard gaan met (zware) fysieke arbeid zoals fruitplukken. De jobs waar studenten daarentegen voor staan te springen zijn het uitdelen van flyers aan de kust en jobs in pretparken.

Laat ons hopen dat het een schitterende zomer wordt en als je zelf op zoek bent naar een studentenjob, neem dan zeker eens een kijkje in de vakantiejob sectie op onze website.

(via)

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis