Hoera! Vanaf deze maand mogen studenten tot 475u een studentenjob uitoefenen tegen verminderde sociale bijdragen. Da’s maar liefst 75u, ofwel 9 dagen extra, aan een gemiddelde van 8u/dag bijwerken per jaar. En wie spreekt er nog van dagen anno 2017? Vanaf nu wordt je saldo berekend per uur, waardoor studenten hun bijbaantje veel flexibeler kunnen aanpakken.

Flexibel werk voor alle partijen

Stel dat je als student aan de slag wil bij een promobedrijf en je regelmatig gaat flyeren. Vaak is zo’n opdracht geen volledige dagtaak, maar duurt die slechts een aantal uren. Vervelend voor zowel de student als het promobedrijf, want als spaarzame student wil je niet altijd een hele potentiële werkdag uit je planning zien verdwijnen voor een paar uurtjes werk.

Goed nieuws voor alle partijen dus. Sinds 1 januari kan je zonder problemen zo’n opdrachten aannemen en dat zonder vijf uur van je werkdag (en dus loon) te zien opgaan in rook.

Student@work, daar kan je op rekenen!

Student@work blijft het kompas van de student. Je kan er de regelgeving lezen en je status checken. Vanaf nu zal je geen dagen meer op de teller hebben staan, maar rekent S@W in uren. Zo heb je altijd een goed overzicht van hoeveel je nog kan werken. Wil je nog gemakkelijker checken hoeveel uren je nog over hebt? Dan is er ook de student@work app!

 

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis