Je kent het wel. ‘s Morgens wakker worden en denken: “Amai, ik voel me niet lekker!” Meld je je ziek? Of heb je te veel to do’s en ga je toch maar werken? Stel jezelf de volgende vragen om te bepalen of je te ziek bent om te gaan werken.

ziek op het werk

Besmettelijk?

Als je ziekte besmettelijk is en als je je collega’s zou kunnen aansteken is het altijd aangeraden om thuis te blijven. Anders zou je misschien wel medecollega’s kunnen besmetten en dit is natuurlijk minder interessant voor de werkgever dan dat je een paar dagen thuis zou uitzieken.

Gevoel

Als je gevoel zegt: “Vandaag zal het niet gaan”, zal het waarschijnlijk ook niet gaan.
Je moet je niet voor een bepaalde reden door allemaal verschillende bochten naar het werk wringen. Je zal toch niet gefocust werken, dus je kan beter thuis blijven en sneller beter worden.

Welke medicatie gebruik je?

Verschillende medicaties kunnen er voor zorgen dat je niet meer helder denkt. Als dit ook voor jou telt kan je beter thuis blijven, aangezien het je werk negatief zou kunnen beïnvloeden.

Moet je rusten?

Bij verschillende ziektes en besmettingen kan je enkel beter worden door te rusten. Wat houdt dit rusten in? Een hele dag niets doen en liefst zoveel mogelijk slapen! Toch nog even snel naar de winkel gaan en dergelijke laat je dus maar aan anderen over. Rust genoeg, dan word je vanzelf weer beter!  

Je baas

Als je net op dat randje bent van “Ga ik werken of ben ik net te ziek”? stel je dan ook de vraag: “Wat zal mijn baas er over zeggen?” Bij sommige bedrijven kunnen ze er namelijk niet mee lachen als je je te veel ziek meldt.

Verkoudheid

Veel mensen kunnen bij een verkoudheid nog redelijk goed doorwerken. Maar als je de hele dag zit te snotteren en hoesten kan dit heel storend zijn voor je collega’s. Je moet dus zelf een beetje aftoetsen of je beter thuis zou blijven of niet.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis