Thuiswerken heeft heel wat voordelen voor jezelf én de maatschappij in het algemeen. Toch staan nog heel wat werkgevers er afkerig tegenover.

Als je ergens aan de slag bent waar thuiswerken eerder de uitzondering dan de regel is sta je best even stil bij de mogelijke nadelen van thuiswerken.

Nadelen van thuiswerken

Wanneer thuiswerken niet standaard in de bedrijfscultuur zit, moet je vooral oppassen met de vooroordelen over thuiswerk. De kans is groot dat bij je collega’s en baas de perceptie heerst dat je als thuiswerker ‘profiteert van de situatie’.

Veel mensen gaan er nog van uit dat iemand die thuis werkt niet echt aan het werk is. Dit moet je dus counteren door duidelijk te communiceren over wat je plant te doen en wat je hebt verwezenlijkt. Wees hier heel open in, het is de enige manier om vooroordelen de wereld uit te helpen.

Zorg ervoor dat je ook steeds bereikbaar bent wanneer je thuis werkt. Als een collega je opbelt of een mailtje stuurt en geen antwoord krijgt ziet hij dit al snel als een bevestiging van zijn negatieve vooroordelen.

Zorg er ook voor dat je een goed evenwicht vindt tussen het thuiswerk en je dagen op de bureau. Als je té veel thuis werkt loop je immers het risico om sociaal geïsoleerd te geraken. Blijf dus regelmatig langs het kantoor gaan om op de hoogte te blijven van wat er momenteel leeft. Voor diezelfde reden moet je ook zorgen dat je zeker en vast op de geplande bedrijfsevenementen aanwezig bent.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis