Interim en tijdelijk werkJe bent op zoek naar een vaste job? En je hebt al verscheidene sollicitaties achter de rug, helaas voorlopig zonder resultaat? Wat nu? Velen vergeten dat tijdelijk werk ook een optie kan zijn omdat ze ervan uitgaan dat het minder zekerheid biedt dan een vaste betrekking of dat je als tijdelijke werknemer minder verdient. Maar is dat wel zo? Vaak kan tijdelijk werk een eerste stap zijn naar een vaste job en kan interim werk je carrière de nodige boost geven.

Steeds meer bedrijven krijgen immers te kampen met een tekort aan geschoolde werknemers terwijl ze eigenlijk nood hebben aan een flexibel inzetbaar team. Daarom kan tijdelijk of interim werk vandaag een geschikte oplossing zijn, voor jou om aan de slag te gaan, voor het bedrijf om flexibel te kunnen inspelen op de huidige economische situatie.

OK, klinkt allemaal mooi, maar wat zijn de voordelen van tijdelijk of interim werk voor mezelf als werknemer?

Je bouwt je skills en vaardigheden snel uit. Een opeenvolging van tijdelijke betrekkingen brengt je steeds in andere bedrijven waar je verschillende vaardigheden moet aanspreken en waar ook telkens een andere bedrijfcultuur heerst. Hiermee kunnen omgaan zal in je latere carrière een echte meerwaarde betekenen.

Een idee dat ook nog steeds leeft maar intussen in feite compleet achterhaald is, is dat je als interimmer minder verdient dan vaste werknemers. Dit hoeft absoluut niet het geval te zijn. Als tijdelijke werkkracht heb je ook recht op een volwaardig loon met vakantiegeld. Bovendien worden je overuren in vele gevallen ook effectief uitbetaald.

Hou er ook rekening mee dat vele werkgevers tijdelijke werkkrachten aantrekken met de bedoeling ze later een vaste job aan te bieden. Beschouw je periode als interim werkkracht gewoon als een verlengd sollicitatietraject, en je begrijpt meteen wat we bedoelen.

Je ziet het, in tijdelijk en interim werk liggen er ook mooie opportuniteiten op je te wachten. Kan jij de uitdaging aan? Laat het ons weten en we gaan samen op zoek naar de job die je op het lijf geschreven is.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis