Je cv en motivatie werden goed onthaald, nu is het jouw beurt om de recruiter of HR-verantwoordelijke te overtuigen. Hoe maak je nu een onvergetelijke – op de goede manier! – indruk tijdens dit gesprek? Hieronder verzamelden we een hoop tips die je meteen kunt toepassen in je volgende sollicitatiegesprek.

Voor het gemak delen we de tips op in twee delen: advies over de vorm (zoals je lichaamstaal) en suggesties over de inhoud (wat je vertelt en hoe je dat doet) van het gesprek.

Hoe kom je over tijdens het sollicitatiegesprek?

1. Begroet je gesprekspartner met een stevige handdruk

Niets maakt een betere eerste indruk dan een goede, zelfzekere handdruk. Check ook even of je handen niet te klam aanvoelen voor je het kantoor binnenwandelt. Vergezel je handdruk van een enthousiaste, warme glimlach.

2. Kijk de recruiter in de ogen

Je zit niet op Temptation Island, maar je wil de recruiter er wel van overtuigen om voor jou te kiezen. Houd oogcontact, zonder te overdrijven. Vergeet niet te knipperen!

3. Zit rechtop in een open houding

Iemand die met een rechte rug door het leven stapt, daar kan je op bouwen. Dit moet je in gedachten houden wanneer je voor een recruiter plaatsneemt. Leg je armen ontspannen naast je, of leg ze eventueel op tafel zonder ze te kruisen. Een open houding toont dat je interesse hebt in je gesprekspartner én in de job.

4. Zet je mooiste glimlach op

Werk het sollicitatiegesprek af met een positieve vibe en glimlach regelmatig. Je hoeft niet te pas en te onpas te schaterlachen dat je kaken ervan in kramp schieten. Vertelt de recruiter een leuke anekdote? Lach gerust hartelijk mee. Nerveus gegiechel laat je wel beter thuis.

5. Houd je ledematen in bedwang en de stress onder controle

Kruis je voeten, op die manier ga je niet onbedaarlijk met je benen wippen. Het zal je helpen om de stress te bedwingen en rust uit te stralen. Heb je een balpen in de hand en heb je de neiging ermee te klikken? Leg hem naast je neer, om de recruiter niet op de zenuwen te werken.

6. Zet je telefoon uit

Laat je telefoon in je jaszak of handtas zitten, zodat je niet de neiging hebt om voortdurend je scherm te checken. Zet je telefoon in vliegtuigstand, zo word je niet gestoord door bliepjes en andere beltonen. Is er toch een noodgeval (van het kaliber ‘gezinslid in het ziekenhuis’) en verwacht je een erg dringende telefoon, dan kan je dit aan het begin van het gesprek even melden.

7. Volg de gepaste dresscode

Kleed je passend voor de functie waarvoor je solliciteert en de stijl van het bedrijf. Gaat het om een groot bedrijf met een corporate uitstraling, dan kies je voor een formele look. Heeft het bedrijf in kwestie een frisse, jonge website met hippe vogels als werknemers? Kies dan voor een meer casual look, zodat je niet te stijf overkomt.

8. Sluit het gesprek netjes af

Of het nu een voltreffer of een complete mislukking was, houd toch in gedachten: een sollicitatiegesprek sluit je altijd goed af. Nu mag de functie je misschien toch niet op het lijf geschreven zijn, wie weet kruisen jouw wegen in de nabije toekomst een tweede keer met de recruiter. Bedank je gesprekspartner voor de babbel en geef hem/haar nog een hand.

Wat moet je zeker vertellen tijdens je sollicitatiegesprek én hoe verpak je het?

9. Blijf bij de vraag en dwaal niet af

Antwoord concreet op de vragen van de recruiter en vermijd algemene uitspraken. “Ik deed allerlei administratie voor mijn vorige werkgever.” Leg precies uit wat je vorige functie inhield. Twijfel je over een antwoord, ga dan niet rond de pot draaien. Soms moet je gewoon weten wanneer het beter is je mond even te houden. Zo krimpt meteen ook de kans dat je jezelf in de knoop praat.

10. Stel jezelf beknopt voor

Ongetwijfeld ben jij echt erg interessant. We menen het hoor. Maar tijdens een sollicitatiegesprek moet je als het ware een korte pitch over jezelf geven. Hou het bondig en geef in een sneltempo je sterktes mee. Vermijd een minutenlange monoloog.

10. Wees enthousiast, maar vermijd arrogantie

Als ze je vragen naar je interesse voor de job, dan is het een must om vol vuur over de inhoud en je ambities te praten. Verbrand je echter niet, door te zelfzeker over je ervaring en kennis te uit te weiden. Eigen lof stinkt, remember?

12. Wees beleefd

Pas je taalgebruik aan je gesprekspartner aan. Praat hij/zij formeel? Probeer naar je beste vermogen dit te imiteren. Hetzelfde geldt voor een meer informele aanpak van de recruiter. Laat je hier wel niet aan vangen en vermijd familiair gedrag. Scheldwoorden laat je ook beter thuis.

13. Praat enkel in positieve termen over vorige werkgevers

We verslinden allemaal roddelblaadjes en klikken gretig op die sappige clickbait nieuwsberichten, maar een recruiter heeft geen boodschap aan ‘juicy’ verhalen van je vorige werkgever. Maak dus niemand zwart. “Als je niets goed kunt zeggen over iemand, dan zwijg je beter”, zei een wijze bomma ooit.

14. Neem actief deel aan het gesprek

Luister attent naar alle vragen en laat je gesprekspartner telkens de vraag afmaken. Heb je iets niet goed begrepen? Aarzel niet om hem/haar te vragen de vraag opnieuw te formuleren. Wil je iets bijkomend weten? Shoot, je geïnteresseerde aanpak zal hen charmeren.

15. ‘Ik weet het niet’ is ook een antwoord

Er zullen ongetwijfeld heel wat vragen op je afkomen. Moet je de recruiter het antwoord schuldig blijven, dan is dat allesbehalve een schande. Het is veel beter om eerlijk “Ik weet het niet” te antwoorden in plaats van ter plekke een (sociaal wenselijk) antwoord te verzinnen.

16. Geef extra uitleg waar nodig

Een opsomming geven van je zwakke punten, dat zal geen goede indruk nalaten. Als je echter je zwakke punten in de kijker zet door te vertellen hoe je ermee omgaat, dan slaat die slechte indruk meteen om. “Ik vertoon soms een beetje uitstelgedrag, daarom deel ik grote opdrachten op in kleine taken met hun eigen deadlines. Zo lijkt de stapel werk ineens meer behapbaar.”

Hetzelfde geldt voor meer algemene vragen rond je eigenschappen, de jobinhoud en je verwachtingen. Geef een voorbeeld om je antwoord te verduidelijken. Zo kan de recruiter je beter inschatten.

 17. Bereid het gesprek goed voor

Een voorbereide sollicitant is er twee waard. Als je deze blogpost leest en ons advies ter harte neemt, dan zit dat alvast snor. De voorbereiding kan zowel inhoudelijk (over het bedrijf en de jobinhoud) als praktisch (stiptheid en voorkomen) zijn.

 18. Wees vooral jezelf

Verlies jezelf niet uit het oog tijdens het gesprek. Het heeft geen zin om een ander beeld van jezelf op te hangen. Op korte of iets langere termijn zal je sowieso door de mand vallen. Stel je niet te wanhopig op. Als de recruiter merkt dat er geen match is met het gezochte profiel, dan neem je best vrede met dit oordeel.

 Als je deze tips in het achterhoofd houdt tijdens je volgende sollicitatiegesprek, dan kan het niet meer fout gaat. Wil je graag nog meer advies? Ontdek meer handige informatie in deze complete sollicitatiegids of blader doorheen onze interessante blogposts.

Vivaldis

Vivaldis

Noem ons een interimkantoor, een uitzendbureau of een jobsite met échte mensen.... 't Is wat wij er van maken. En dat is in het beste geval een match made in heaven. Vivaldis gaat dan ook enkel voor ‘t beste. Door je aan een job of een collega te helpen die 100% bij je past. Een zetje, zeg maar, waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Want net als ‘t leven zelf is een job iets wat jij er zélf van maakt.
Vivaldis